Vad är alla de andra Microsoft-uppdateringar?

Varje månad vi och resten av världen talar om Microsofts månatliga säkerhetsuppdateringar. Mindre kända är de andra uppdateringar Microsoft släpper, oftast två gånger i månaden, och främst för de aktuella versionerna av Windows.

Uppdatering till Microsoft Update-klienten (KB2887535) och en uppdatering för att hjälpa säkra Windows Server Update Services (KB2938066) – Jag satte dessa tillsammans, eftersom de verkar ta itu med samma grundläggande fråga, det vill säga, de härda filer och kommunikationskanaler som används av uppdateringsprocessen . juli 2014 samlade uppdateringen för Windows RT 8,1, Windows 8.1 och Windows Server 2012 R2 (KB2967917) – Många diverse buggfixar;. SHA512 är inaktiverad i Windows 7 eller Windows Server 2008 R2 (KB2973337) – Den SHA512 hash-algoritm är inaktiverad enligt TLS 1.2 på en dator som kör Windows 7 eller Windows Server 2008 R2. Min instinkt är att vara upprörda över att detta hade varit fallet, men det finns mycket lite verkliga användning av SHA512, juli 2014 kumulativ uppdatering för Windows Store i Windows 8.1 eller Windows Server 2012 R2 (KB2971203) – Fixar till intressanta buggar i. store app. Till exempel: “Microsoft Berättare kommer inte att läsa en osynlig feldialogruta.

Microsoft har länge skrivit meddelande om deras icke-säkerhetsuppdateringar i den här Knowledge Base-artikeln (KB894199). Börja denna månad, har Microsoft lagt till säkerhetsuppdateringar, och nu är det en komplett lista över uppdateringar skickas ut via Windows Server Update Services (WSUS). För juli utöver de sex säkerhetsuppdateringar Microsoft släppte 33 icke-säkerhetsuppdateringar, sex metadataändringar till tidigare utgivna uppdateringar (alla varianter på samma uppdatering the.NET Framework), och en ny version av Borttagning av skadlig programvara Verktyg.

Här är några av de mer intressanta uppdateringar icke-säkerhets denna månad

Det är inte känt, men det finns en andra Patch tisdag varje månad: På den fjärde tisdagen, Microsoft släpper oftast fler uppdateringar ej säkerhet. Även om det inte finns någon formell förhandsanmälan, eftersom det inte finns med säkerhetsuppdateringar, tenderar Microsoft att skicka uppdateringar i KB894199 några dagar i förväg om deras tillgänglighet. Vid dessa tillfällen innehåller listan en KB artikelnummer för varje uppdateringar, men det är ännu inte en levande KB sida för det.

När uppdateringen är tillgänglig, Microsoft ger KB sida på nätet och lägger en länk till den i posten i KB894199. Men beskrivningarna och även KB fullt KB artiklar för uppdateringarna är ofta så vaga att de är värdelösa.

Låt oss betrakta Compatibility Update för att uppgradera Windows 7 (KB2952664), släpptes på tisdagen. Beskrivningen, i sin helhet, är “Den här uppdateringen hjälper Microsoft göra förbättringar av det nuvarande operativsystemet för att underlätta uppgraderingen erfarenhet till den senaste versionen av Windows.” Meningen lämpar sig för många tänkbara definitioner, min gissning är att det hjälper en uppgradering installation till Windows 8 eller annan senare version.

Denna uppdatering är ett undantag från den allmänna regeln att uppdateringar ej säkerhet rikta de senaste versionerna av Windows och Windows Server. Av tisdagens 33 uppdateringar ej säkerhet, fyra var för Windows 7, sex för Windows 8, fem för Windows RT 8,1 och 25 för Windows 8.1. Tre är för Windows Server 2008 R2, fem för Windows Server 2012 och sex för Windows Server 2012 R2.

Ett intressant fenomen står för ett stort antal senaste uppdateringarna icke-trygghet när Windows 8 och 8,1 är en uppdatering av Windows Modern UI (Metro) appar för system som, genom grupprinciper, är konfigurerade att inte ha tillgång till Windows Store, där de flesta användare få dessa uppdateringar.

När de kommer genom WSUS eller någon annan lapp manager, kan administratören besluta om att använda dem. Överväga “Juli 2014 Bing Sports app uppdatering för WSUS för Windows 8.1 (KB2962189)”. De flesta uppdateringar endast till Windows 8,1 är av denna typ. Det fanns en liknande uppsättning uppdateringar för Windows 8 den 24 juni Exakt vad som är nytt i dessa nya versioner av program lämnas osagt.

Även om du är lika förtjust i teknisk minutiae som jag, de flesta av vad du hittar i dessa uppdateringar är tråkigt, till stor del eftersom Microsoft tillhandahåller för lite information för att göra det intressant. Men då och då något intressant dyker upp. Det är därför jag kolla KB894199 hela tiden.

Hur man inte att kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”)

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Bygg din distributionsstrategi med hjälp av denna 2014 Microsoft-produkt färdplan, Skrivbordet diehard guide till att göra Windows 8 fungerar som Windows 7, Microsoft Enterprise Primer på Dynamics ERP, IT Pro Survival Guide till Windows 7

Säkerhet, Så att inte kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”), säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet;? FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska gov’t tjänstemän