Twitter för att censurera innehåll i vissa länder

Twitter säger att det kommer att blockera tweets, om och när det behövs, från användare i vissa länder snarare än införa ett globalt filter. Flytten signalerar en tydlig förändring för mikrobloggtjänst anses central i upproren som svepte Mellanösternregionen.

Allteftersom vi fortsätter att växa internationellt, kommer vi att ange länder som har olika idéer om konturerna av yttrandefriheten “, skriver bolaget i ett blogginlägg torsdag.” En del skiljer sig så mycket från våra idéer som vi inte kommer att kunna existera där . Andra är liknande, men för historiska eller kulturella skäl, begränsa vissa typer av innehåll, till exempel Frankrike eller Tyskland, som förbjuder nazist innehåll.

Twitter sa att det previousl y skulle bara ta bort innehåll på den globala plattformen när man tar hänsyn till de begränsningar i ett land, men skulle nu “reaktivt undanhålla innehåll från användare i ett visst land, samtidigt som det finns i resten av världen”.

Firman sade den har ännu inte utföra någon censur hittills, men tillade att om och när det behövs för att hålla inne en tweet i ett visst land, kommer den att försöka informera användaren och tydligt ange när innehållet har undanhållits.

Twitter noterade också att det skulle vara transparent med användare när innehåll nekas och och orsakerna till blocket. “En av våra kärnvärden som företag är att försvara och respektera varje användares röst,” företaget sade. “Vi försöker att hålla innehåll varhelst och närhelst vi kan, och vi kommer att vara transparent med användare när vi kan inte. Tweets måste fortsätta att flöda.

Twitter bekräftade att det tidigare hade sagt att det skulle inte ta bort tweets på grundval av deras innehåll. “Vår position på yttrandefriheten bär med sig ett mandat för att skydda våra användares rätt att tala fritt och bevara sin förmåga att bestrida att ha sin privata information avslöjas,” företaget sade i ett inlägg för ett år sedan.

Dess senaste drag markerar en förändring i takt till en plattform bedöms central i de olika politiska uppror – döpt till “arabiska våren” – i hela Mellanöstern, inklusive Egypten, Libyen och Tunisien, enligt en Reuters rapport torsdag.

Förändringen kommer sannolikt att få stora konsekvenser eftersom Twitter har en stor användarbas utanför USA, inklusive Indonesien och Japan.

Förändringen kommer också mitt rapporter om en juridisk konflikt mellan Indien och Internet jättar där den asiatiska ekonomiska jätten hade instruerat Web företag, däribland Google och Facebook för att förhandsgranska användarinnehåll samt ta bort stötande och stötande innehåll från sina webbplatser. Den indiska regeringen, men avvisade denna vecka förslag som det främjar nätet censur.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer