Telekomföretag förpliktas att betala i Dallas Buyers Club piratkopiering fall

iiNet, Dodo, och andra Internetleverantörer (ISP) har beordrats att betala 75 procent av Dallas Buyers Club LLC: s kostnader för att erhålla information om kunder som påstås ha överträtt på filmen med samma namn.

I april, rättvisa Nye Perram beordrade iiNet, Dodo, och fyra andra internetleverantörer att lämna över uppgifter om kontoinnehavare i samband med 4,726 IP-adresser som påstås ha hämtat Dallas Buyers Club över peer-to-peer-tjänster, men med en hake: Spänning skulle behöva betala kostnaderna för Internetleverantörer, och domstolen måste se ett utkast av breven som ska skickas ut till kunderna innan några detaljer skulle överlämnas.

Detta syftar till att undvika så kallade “spekulativa fakturering”, vilken spänning har används i USA att kräva upp till $ 9000 i ersättning från användare som annars skulle möta behöva betala potentiellt hundratusentals dollar i skadestånd enligt domstolsbeslut.

Internetleverantörer, måste emellertid nu betala 75 procent av de rättegångskostnader som har förorsakats spänning hittills – med undantag för April 22 hörsel – och betala för kostnaderna för att flyga bolagets sakkunnig Daniel Macek, från Tyskland till Australien.

Perram avgjorde onsdag att kostnaderna ska betalas på grund av Internetleverantörer antog kontradiktoriska position i upptäckten fallet. Eftersom restriktioner har placerats på vilken spänning kan göra med kunduppgifter, skalas han tillbaka ersättningen till 75 procent.

Macek kostnader skulle betalas av ISP eftersom hans korsförhör var “i slutändan fruktlösa”. Macek hade kritiserats under utfrågningarna för att inte förstå programvaran han använde för att upptäcka påstådda intrång. Perram sade att Macek inte var skyldig att förstå programvaran.

Spänning hade velat kunduppgifter från onsdag, men Internetleverantörer har nu fram till 13 maj för att göra ansökningar om säkerhet för kostnaderna för att tillhandahålla kunduppgifter, medan Dallas Buyers Club kommer att ha sina affidavits i den 20 maj.

Det kommer att finnas en annan utfrågning den 21 maj på formen av bokstäverna som ska skickas till kunderna, och säkerhetskostnader för Internetleverantörer.

Internetleverantörerna hade försökt att begränsa Dallas Buyers Club LLC sig offentligt hot på vad som kan hända till intrång – med hänvisning till en radiointervju med Michael Wickström, där han sade att kundkonton kan stängas. Perram sade att spännings offentliga uttalanden var inte en fråga inför domstol, och att Internetleverantörer skulle behöva åstadkomma en särskild åtgärd.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga