Stäng (ner) den fällan!

Eftersom detta är min blogg debut, beslutade jag att börja med något av allmän karaktär – fällor. Inte den typ som är ansluten till huvudet men fällor för att fånga den intet ont anande.

I det senaste rättsfall Singapore Land myndigheten vs Virtual Map (Singapore) Pte Ltd, avslöjade SLA att de avsiktligt eller på annat sätt hade placerat ett stort antal fel i deras vektorkartdata. Dessa fällor var i form av fantom eller spöke detaljer – till exempel var ett tempel till där det inte fanns någon sådan tempel och en väg förlängning placerades där ingen sådan förlängning existerade. SLA advokater sade felen utgjorde “fingeravtryck” som är inblandade Virtual Map.

Vad SLA gjorde var ingalunda ovanliga … fall har dykt upp i USA sedan början av nittiotalet.

Användningen av fällor är inte specifikt för kartor. Andra liknande program är värdelösa datorkällkoder, små ologiska grafik placeras i bilder, falska poster i telefonkataloger och dummy text placerad i läroböcker. Alla dessa har kommit in i bilden i denna åldersgrupp där innehållet är lätt tillgänglig på Internet och arbeta smart är en fin linje bort från att oacceptabla genvägar.

Hela syftet med sådana fällor är att göra det möjligt för innehållsägaren att sedan enkelt bevisa att hans arbete kopieras eller plagiat. Med sådana fällor, innehålls användarna måste vara medvetna om att vanlig grossist kopiering i hopp om att de inte skulle fångas är önsketänkande.

Samma sak gäller för de smarta alecs som tror att de kan kopiera men kringgå fällor genom att anpassa arbetet och spotting fel.

Min unversity professorer hade detta råd för amatör plagiarizers: Insatsen tillbringade i att maskera plagiat spenderas bättre på att skapa ursprungliga arbete.

TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum

VPN förbjuda att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord

Självdrivande taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore

Singapore öppnar lab för fintech experiment

Telekomföretag, TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum, säkerhet, VPN förbud för att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord, innovation, Själv köra taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore, Banking, Singapore öppnar lab för fintech experiment