Sony föregångare till partner Olympus, förvärvar andel

Japanska elektronikjätten Sony har skrivit slutförhandlingar för ett kapital och företag stillaliggande med hårt ansatta Olympus, som kommer att se det att investera cirka 50 miljarder yen (US $ 621.7 miljoner) för en 10 procent av aktierna, rapporter säger. Detta följer de senaste nyheterna om Olympus har också varit i samtal med andra företag som Panasonic, Fujifilm och Terumo, lägger de.

Enligt en rapport söndag av Asahi Shimbun, kommer övergången att tillåta Sony att skjuta ytterligare inom den medicinska sektorn och hjälpa båda företagen vända sina förmögenheter,. Sony och Panasonic båda tillverkar bildsensorer, en kritisk komponent av endoskop, där Olympus åtnjuter största globala marknadsandel, sade Yomiuri Shimbun i en artikel under helgen. Med 50 miljarder yen investeringar, kommer Sony att bli Olympus största aktieägare, tillade lokala dagligen,. Olympus har genomgått omstruktureringar, som man plockar upp bitarna efter det bokföringsbrott avslöjade förra året. Företaget är nu försöker förbättra sin balansräkning med kapitaltillskott och andra medel, konstaterade Yomiuri.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer