Yahoo kan hyra kontorsverktyg

Jätten online-portal är värd en undersökning på sin hemsida som ställer frågor baserade på en hypotetisk “fullfjädrad svit av kontorsproduktivitetsverktyg tillgängliga på nätet via en webbläsare, handdatorer och webb-aktiverade mobiltelefoner.”

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Kombinerat med fillagring, detta program kan du komma åt och redigera alla dina filer från var som helst när som helst. Du skulle också kunna ge tillgång till dokument till andra, “undersökningen sidan läser.

En Yahoo taleskvinna bekräftade användningen av undersökningen utan hänvisade ytterligare frågor till en annan Yahoo representant som inte återvänder telefonsamtal sent torsdag. Regler för en $ 1000 tävlingar kopplade till undersökningen tyder på att tävlingen började 1 september och kommer att avslutas söndag.

Undersökningen ger några tips om vad företaget överväger, men ingen information om när, eller om, det kommer att inledas.

Den fokuserar på att bestämma hur mycket en person skulle vara villiga att betala för tillgång Office-verktyg via webben. Samla abonnemangsavgifter för dessa verktyg skulle falla i linje med en utbredd mål av bolaget och dess vd Terry Semel, som hyrdes tidigare i år att bidra till att stärka och diversifiera bolagets intäktskällor.

Enkätfrågor är hur mycket konsumenterna skulle vara villiga att betala för webbaserade kontorsprogram och om de skulle föredra att betala månadsvis eller årsvis.

Undersökningen frågar också hur mycket kundsupport konsumenterna skulle förvänta sig för sådana tjänster och om de skulle betala extra för det stödet.

Yahoo har hamras av dot-com wipeout, som kraftigt har minskat sina intäkter och resultat. I januari trimmas företaget intäkter förväntningar från $ 1,42 miljarder, till mellan $ 700.000.000 och 775.000.000 $. Dess aktiekurs har rasat från 52-veckors högsta på ca $ 106 till mindre än $ 10 per aktie.

Yahoos ansträngningar att utökar reklam med andra inkomstkällor har visat några resultat hittills. I sin andra kvartalets vinst samtal, sade företaget att det förväntar sig reklam för att redogöra för 80 procent av sina intäkter i år, ned något från cirka 85 procent år 2000.

Tillsatsen av webbaserade kontorsverktyg skulle utvidga Yahoos razzia i småföretag och kontorsprodukter. Företaget redan säljer webb-hosting-tjänster och registrering av domännamn för små företag. Företaget säljer även företag e-postkonton, som inkluderar flera privata e-postadresser, extra lagringsutrymme, virus skanningsteknik och spam-fri e-post.

Yahoo har också uppvakta storföretag med en affärsportaltjänst.

Applikationer på webben, storleken på marknaden för webbaserade kontorsprogram är oklart. Microsofts Office dominerar PC-marknaden, inför endast svag konkurrens från konkurrenter som Sun Microsystems Staroffice och Corels Wordperfect.

Dessutom har flera andra mindre företag såsom Thinkfree, WebOS och VistaSource erbjuder också webbaserade affärsapplikationer. Den främsta fördelen med sådana webbaserade tjänster är att dokument kan nås från vilken dator ansluten till Internet.

Microsoft, som kontrollerar mer än 90 procent av marknaden för ordbehandling, kalkylblad och andra datorprogram programvara, erbjuder redan sina Office XP programvara på prenumerationsbasis i Australien och Nya Zeeland. Bolaget planerar att erbjuda möjligheten abonnemang i USA, men ett visst datum har inte tillkännagivits.

Dessutom planerar Microsoft att lansera en webbtjänster plan ursprungligen känd som hagelskur och sedan renamed.Net Mina tjänster, nästa år. Planen kommer att erbjuda konsumenterna en rad tjänster från Microsoft och partners – inklusive online kalender, kontaktlisthantering, dokument och bildlagring, kreditkortsinformation och personidentifieringsdata – tillgängliga från datorer, mobiltelefoner, handdatorer och andra enheter via Internet. Microsoft arbetar fortfarande ut prisinformation, but.Net Mina tjänster förväntas att erbjudas på en månad eller år abonnemang.

Baserat på inledningen till sin undersökning, kunde Yahoos verktygssvit inkluderar sådana tillämpningar som ordbehandling och kalkylblad. Det kan också tillåta människor att importera och exportera Microsoft Office och Adobe PDF-filer. Den kan också omfatta 15MB lagringsutrymme, med “möjlighet att köpa ytterligare lagringsutrymme som du går”, enligt undersökningen.

Bland många funktioner, kan verktygen låta konsumenterna lagra, hantera och redigera dokument från vilken dator som helst eller webb-aktiverad enhet. Som ett resultat kan ett litet företag att ge en elektronisk presentation på en kunds dator med dokument som lagrats med Yahoos tjänster.

Konsumenterna kan också lagra bilder på Yahoo och ge vänner nycklarna för att komma åt filerna. Det skulle också låta konsumenterna skapa kataloger av filer, låta dem styra åtkomsten till vissa handlingar och hålla andra privata.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor