Virtuell maskin programvara är bara början

Virtualisering är ett mycket användbart verktyg som gör det möjligt för systemresurser som skall användas på nya sätt. Tyvärr har många människor felaktigt likställa virtuell maskin teknik, teknik som kan kapsla in all programvara som körs på ett fysiskt system och gör det möjligt att kapseln att köra längs sidan av andra på en enda värdsystem, med virtualisering själv. I själva verket är virtualisering en väletablerad grupp av teknik med en lång historia av framgång i datacenter runt om i världen. Leverantörer som HP, IBM, Intel och Oracle, har varit inblandad i alla nivåer av virtualiseringsteknik för en mycket lång tid. IBM, till exempel har erbjudit virtualiseringsteknik sedan slutet av 1960-talet.

Virtualisering – från stordatorer till bransch standardsystem

Virtualisering kan presentera den bild som lösningar aldrig bromsa eller misslyckas genom att placera ut redundanta system. Det kan optimera användning av system ögonblick-för-ögonblick under hela dagen. Kostnader för hårdvara och mjukvara kan reduceras i en virtuell miljö utan att låta personalrelaterade kostnader går genom taket,. Organisationer kan konsolidera många oberoende program på ett enda system för att till fullo utnyttja sin processorkraft. De kan också använda virtualisering för att sprida arbete under många system för att uppnå skalbarhet och prestanda som en gång krävs särskilda system eller var helt enkelt obefintliga för bara några år sedan,. Ett av de områden som erbjuder den största omedelbar avkastning på investeringen använder virtualiseringsteknik att hantera kompletta miljöer som en enda domän även om de är verkligen består av en brokig samling av enskilda system,. Systems, lagring, nätverk och andra källor kan användas som en stor gemensam pool för att maximalt utnyttjande av dessa resurser och minska eller eliminera över proviantering.

Den snäv syn på virtualisering som enbart virtuell programvara maskin som används för att stödja virtuella skrivbord och virtuella servrar har börjat komma i vägen för att trycka på användning av denna uppsättning tekniker framåt. Jag tror att det är dags att tänka på virtualisering mycket mer allmänt. För att vara riktigt effektiv, sannolikt kommer att behöva tillgång, ansökan, bearbetning, nätverk och lagringsvirtualisering en arbetsbelastning.

Jag är glad att se att IBM, VMware, Citrix och några andra arbetar med att utöka industrins syn på denna lovande teknik.

Virtualiserings är användningen av hårdvara och mjukvara teknik för att presentera en logisk vy av resurser. Vanligtvis innebär detta handel överskott processorkraft, minne, nätverk och lagringskapacitet för att skapa en mer användbar, om än konstgjord, miljö.

Denna logiska uppfattning är ofta påfallande annorlunda än den faktiska fysiska vyn. Vad betyder detta egentligen? Systemanvändare kan se bilden av många olika datorer även om det är ett enda system. De kan se många olika system som en enda datorresurs. I vissa fall innebär detta att en arbetsbelastning åberopar processorkraften i bokstavligen tusentals fysiska datorer. Individer kan få tillgång till datorlösningar med enheter som inte fanns när utvecklare skapade ansökningarna. Ansökningar kan tyckas använda enheter som länge har ansetts föråldrade även om ingen är närvarande.

Som man kan förvänta sig, kan lägga till lager av programvara mellan ansökan och den underliggande fysiska systemet påverka prestanda för hela system eller enskilda komponenter. När allt kommer omkring är de bakomliggande system gör mer arbete för att stödja detta logiska eller virtualiserade för att utvecklare och användare. AMD, IBM, Intel och andra leverantörer har stora investeringar i teknik som skulle underlätta denna börda och ger prestanda i virtualiserade system som nära approximerar prestandan hos ett fysiskt system.

Med övergripande serverutnyttjandet i många arbetsbelastning miljöer under 20%, nyckeln till antagandet av virtuell maskin programvara handlar om organisationer som vill göra det mesta av sina tillgängliga teknik tillgångar, öka deras nivåer av effektivitet och smidighet och förbättra sin förmåga att tillhandahålla produkter och tjänster till kunderna. I slutändan är organisationer som söker sätt att använda tekniken för att både öka sina intäkter och lägre IT-kostnader. Hur gör den det?

Det finns många lager av teknik som virtualisera någon del av en datormiljö. Vart och ett av dessa verktyg kan användas till att göra industrin standardsystem del av en större, mer effektiv och mer produktiv datormiljö. Det är klokt att överväga att använda dessa tekniker tillsammans för att skapa en mer effektiv, flexibel, smidig miljö.

Låt oss snabbt se över hur varje typ av virtualisering hjälper organisationer.

Dessa skikt av teknik är inte ny i branschen. Många leverantörer har arbetat för att få dessa lager av teknik för att organisationer behöver flexibla och kraftfulla datormiljöer.

Det är viktigt att ha en klar bild av målen organisationer innan du väljer en viss typ av virtualiseringsteknik eller hårdvaruplattform. Beroende på organisationens krav och mål, olika tekniker kommit i förgrunden. Organisationerna söker ofta högre prestanda, ökad smidighet och ökad skalbarhet, konsolidering av många arbetsbelastningar på ett mindre antal fysiska system eller skapa en enhetlig domänhantering.

Oavsett organisationens mål eller mål för användning av virtualiseringsteknik, det klokt att välja en plattform som har den största “ekosystem”. Det är den plattform som stöds av det största antalet leverantörer. Organisationer “skulle vara klokt att överväga erbjudanden som stöder den bredaste uppsättningen av system, datahantering programvara, utvecklingsverktyg programvara, virtualiseringsprogram, programvara och programvara snarare än att bara gå längs erbjudanden enda leverantör.

Detta fokus på en gemensam hårdvaruarkitektur som erbjuder hårdvara hjälper för virtualiseringsteknik kommer i slutändan minska kostnaderna för hårdvara förvärv samtidigt erbjuda organisationen möjlighet att spåra prestandaförbättringar över tiden.

Leverantörer av både hårdvara och mjukvara fokuserar en hel del investeringar på virtualisering på alla nivåer i modellen. Detta inkluderar leverantörer av system, operativsystem, datahantering, applikationsutveckling samt leverantörer av applikationsutveckling programvara ram för att kunna erbjuda organisationer en mycket optimerad uppsättning av virtualiseringslösningar till lägsta möjliga kostnad. Genom insatser av AMD, Intel, IBM och andra för att öka virtualiseringsoptimering och minska energiförbrukningen, IT-chefer har möjlighet att öka sin totala systemutnyttjande och samtidigt minska kostnaderna med 50% eller mer. Här är några av de troliga förbättringar virtualiseringsteknik kommer att ge inom en snar framtid.

Tillgång Virtualisering gör det möjligt för nästan varje typ av anordning som används för att få tillgång till nästan alla typer av tillämpningar över bara om någon typ av nätverk. Med hjälp av denna teknik, är utvecklarna inte tvingas ändra program för att enskilda få saker gjorda med hjälp av en handhållen enhet, en tunn klient, en bärbar dator eller ens en skrivbordssystem. IBM var bland de första att erbjuda denna form av teknik för sina stordatorer decennier sedan. Microsoft och Citrix har varit förespråkare av denna typ av teknik industrin standardsystem sedan 1990-talet. VMware lagt denna typ av teknik till sin portfölj på 2000-talet,. Application Virtualization skapar en skyddad miljö som gör det möjligt att automatiskt starta ett program i händelse av ett fel, starta en annan instans av en ansökan om ansökan inte är mål servicenivå möte eller ge utjämning av arbetsbelastningen bland flera instanser av ett program. IBM har erbjudit denna typ av teknik för hela sin portfölj av system sedan 1970-talet. Bransch standardsystem har sett fördelarna med denna teknik kommer från många leverantörer inklusive Citrix, Microsoft, VMware, AppZero, triCerat och ett antal andra,. Behandling virtualisering döljer konfigurationen fysiska hårdvaran och gör det möjligt att å ena sidan, för att presentera ett enda system som om det vore många eller, å andra sidan, för att presentera många system som om det vore en enda resurs. IBM och Intel har drivit state of the art inom detta område under ganska lång tid. Citrix, VMware och Microsoft gick detta parti i slutet av 1990,. Lagringsvirtualisering presenterar en logisk bild av lagring som gör att många system för att dela en enda lagringsresurser som ligger på nätet. Det kan också användas för att göra många lagringsresurser verkar vara en enda resurs för att förenkla användningen och ger en hög grad av lagringsoptimering. Företag som EMC, NetApp, HP, Hitachi och IBM är spelarna i detta område,. Nätverks virtualisering presenterar en logisk bild av nätverksresurser som är säker och hanteras. Företag som Cisco, Dell, IBM, HP, Juniper och VMware har erbjudanden inom detta område,. Hantering och säkerhet programvara gör det möjligt för administratörer att behandla många system som en enda datorresurs. IBM, HP, CA, RSA och BMC erbjuda teknik inom detta område.

Med få undantag, kan det förväntas att IT-lösningar kommer att leva i en virtuell värld.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Optimalt utnyttjande av en organisations system kommer att säkerställas eftersom applikationer, applikationskomponenter och data kommer att flyttas till den mest lämplig miljö på ett ögonblick för ögonblick basis, organisationer kommer att finna det mycket lättare att lägga till processorkraft som behövs för att uppfylla sina mål egen servicenivå , Ny teknik kommer att samexistera och arbeta effektivt med mer etablerad teknik,. Ansökningarna kommer att vara tillgänglig från nästan alla typer av nätverks aktiverad enhet, över nästan alla nätverk, varvid formen nästan var som helst utan organisationer tvingas att åter genomföra eller åter utforma sina tillämpningar, programmets prestanda, skalbarhet och tillförlitlighet kommer alltmer byggas in i miljön snarare än att vara en fråga om tråkiga eller komplicerade design, applikationer och data blir allt säker och skyddad därmed undanröja rädslan IT-management har av säkerhetsöverträdelser, skadlig e-post meddelanden och liknande,. Individuella programutvecklare inte längre behöver bry sig vilket system arbetar för dem, där det ligger eller vilken typ av programvara stöder dem. De kommer att kunna fokusera på uppgiften snarare än uppmanas att ta på sig rollen som systemoperatörer,. Tillgång virtualisering är sannolikt att i allt större utsträckning för att underlätta tillgången till program och data från traditionella datorer samt korrekt konfigurerad Smartphones , tabletter och andra intelligenta nätverks aktiverade enheter,. Application Virtualization kommer att bli allt betraktas som ett sätt att leverera applikationer till kompatibla system och ta itu med versionsoförenligheter,. andra aspekter av processvirtualisering, såsom teknik för att stödja parallell bearbetning, kommer att utnyttjas bortom teknisk eller högprestandaberäkningar,. lagring virtualiseringsteknik kommer att bli allt användas för att öka lagringsprestanda samtidigt sänka datacenter utrymme som krävs för lagring och minskar både energiförbrukningen och värmeproduktion av lagringsenheter.

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Den vad och varför av virtualisering

Varför Virtualisering?

Virtualisering – vanliga verktyg

Förslag på att välja plattformar och virtualiseringsteknik

Hur ser framtiden ut