Varför en aversion mot risk är den största begränsningen på IT

Även om det chefer vill investera för innovation, de vet också att den nuvarande globala klimat av åtstramning innebär att de kommer att ha svårt att få pengar för att finansiera det. Eller åtminstone, är det en av de breda slutsatserna från en global CIO undersökning som har tagits fram av revisorer och rådgivare Deloitte.

Varför det är dags för två hastigheter CIO, Den nya CIO mandat, digital marknadsföring och CIO / CMO relationer, CIO: Sluta kramar dina servrar, börja kramas affärsmän

Enligt Kevin Walsh, chef för Deloittes Technology Consulting, årets undersökning “hänvisar till en verklig förändring i styrelseledamöternas attityder till IT-investeringar och betydelsen av nya och digital teknik för affärsutveckling”.

Men, eftersom Walsh uttrycker det: “Den pågående brist på budget innovation är mycket förvånande med tanke på positiva rådande marknadsförhållanden och en allmän bekräftelse på att tekniken är mycket viktigt för organisationer att leverera starkare kundengagemang.”

Gartners undersökning av 2.000 CIO har funnit mindre betoning på system, mer på digitala affärer.

Walsh säger dess oklart om detta beror på att det är fortfarande begränsad budget för innovation – eller “, och kanske mer sannolikt”, ansvaret har flyttats bort från IT och mot någon annan i organisationen.

Inställningen av företagsledare att riskera “är en ännu större hinder än otillräckliga budgetar”, fann undersökningen.

Även om undersökningsresultaten tyder CIO är villiga att ta intelligenta risker med IT-investeringar (71 procent av de tillfrågade klass själva som “risk tolerant, inte riskobenägna”), innebär detta aptit för investeringar verkar inte återspeglas i deras nuvarande portföljer av projekt , säger Deloitte.

“De närmaste 12 månaderna kommer att vara avgörande för CIO: er som deras relation med näringslivet, och i synnerhet VD, tar centrum” Walsh säger. “Starkare affärsrelationer kommer att öppna fler möjligheter och ge dem mer ansvar och ansvar för funktionen innovation .

Andra viktiga slutsatser inkluderar

IT-budgetar. År 2014, 77 procent av IT-budgetarna är samma eller upp från 2013 och 23 procent är nere. Mer än 55 procent av budgeten fördelas till företag som “vanliga aktiviteter”, med resten delas mellan stöd till företag förändring (23 procent) och stödja tillväxt (22 procent).

IT-prioriteringar. Stödja nya affärsbehov (71 procent) och körning digital strategi (47 procent) är överst i prioriteringslistan för de kommande 12-18 månaderna, säger undersökningen. Minska det kostar som en prioritet har sjunkit mer än 20 procent från 2013 (2014, 35 procent anser att det är en prioritet jämfört med 56 procent 2013).

Affärs partnering. CIO: er blir mer “effektiva affärspartners” med hälften av CIO rating sig “stark och effektiv” i detta område, vilket är en 10-procentig ökning på 2013. Men medan 79 procent uppger att deras förhållande med VD är “mycket viktigt” skulle bara 42 procent beskriva detta förhållande som “mycket bra”.

Innovation. De flesta CIO: er har begränsade budgetar för innovationsrelaterad verksamhet, som nästan hälften av dem som ställs till mindre än 10 procent av den totala budgeten.

Analytics. Hälften av CIO säger att de är lotsning, genomföra och anta analys som är en förändring från förra året då många av de svarande sade att de återstod att övertygas om fördelarna. De största hindren för adoption är en brist på rätt kompetens att använda data (26 procent) och ingen centraliserad metod för att fånga och analysera data (22 procent).

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Du hittar Deloitte 2014 Global CIO undersökning här.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

CIO