Twitter låter patent uppfinnare lägga veto stötande tvister

Twitters Native Client för Windows 8 och Windows RT finns tillgänglig för nedladdning, som den 13 mars.

Medan den tekniska branschen i stort verkar alltmer stridslysten, är Twitter smide en ny väg: det begränsar sig till defensiva patenttvister om patentets uppfinnare godkänner offensiva åtgärder.

Twitter har, för första gången, tillämpat sin innovatören patentavtalet (IPA) på en “dra ner för att uppdatera trigger” patent som delades ut av US Patent and Trademark Office på tisdag.

Enligt villkoren i IPA version 1.0, uppfinnaren, Loren Britcher, som nu är en före detta Twitter anställd kan neka tillstånd för patent som ska användas i stötande rättstvister – även om det säljs till ett annat företag.

“Detta löfte stannar med patent. En undertecknad kopia av IPA hålls i de offentliga filer för patent där vem som helst kan se det vi planerar att använda IPA på alla våra utfärdade patent,” Twitter juridiska regissören Ben Lee skrev på företagets blogg.

Twitter publicerade sin första utkast av IPA i april förra året som svar på farhågor att patent det filer idag kan användas för att blockera innovation av andra i framtiden. Dokumentet skrevs så att uppfinnarna kan behålla kontrollen över patent användning.

Flera startups har följt Twitter ledning genom att lova att anta IPAs, inklusive Jelly (en start medgrundare av Twitter grundare Biz Stone), Hiss, Stack Exchange och Tellapart.

Twitter har publicerat sin IPA på GitHub för andra att använda – som, om allmänt antagits, kan hjälpa fastställa en amerikanska patentsystemet som vissa tror gör det alltför lätt för patenttroll att attackera företag i branschen för att göra tekniken.

Den Electronic Frontier Foundation har länge kämpat för reform patent i USA och anser att om IPAs antogs det skulle leda till färre stämningar och ökad konkurrens.

“Vi behöver fortfarande grundläggande förändringar av patentsystemet för att hantera den flod av låg kvalitet mjukvarupatent och explosionen av patent trolling. Men IPA är en lovande utveckling och ett bra sätt att ge innovatörer”, säger EFF advokat Daniel Nazer.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna