Twitter biffar upp troll blockering – men dess ordförande säger att det måste vara forum för “alla röster”

Nu spärrade konton kan inte följa dig, se dina tweets, eller skicka direktmeddelanden.

Twitter säger en ny metod för att blockera troll gör det lättare för användare att kontrollera sina erfarenheter på mikro-blogging nätverk.

Tragedier som söndagens massaker på en gayklubb i Orlando har en tendens att dra ut troll på sociala medier. Trots den senaste tidens insatser för att ta itu med hatpropaganda, fortsätter Twitter att möta kritik för att tillåta troll att stanna kvar på tjänsten efter missbruk har rapporterats.

Någon hånade av ett troll på Twitter har haft möjlighet att blockera dessa konton. Men bara blockera gick så långt.

Nu spärrade konton kan inte följa dig, se dina tweets, eller skicka direktmeddelanden. Likaså deras tweets inte visas i din tidslinje.

Företagen har kommit överens om att ta itu med hatpropaganda på nätet.

Eftersom Twitter fortfarande belyser i sina supportsidor, det fanns ett sätt som ett spärrat konto kan korsar din tidslinje. Till exempel, om en person du följer @ nämner ett spärrat konto, eller om du och troll nämns i samma tweet.

Twitter meddelade på måndagen att det skulle göra att blockera “lättare”. Det står nu på säkerhetssidan att blocket funktionen gör dina tweets osynliga för spärrade konton medan bannlysa sina tweets från din tidslinje.

En Twitter talesman klar till Huffington Post att innan dessa nya förändringar, blockerade konton kan se ditt innehåll om det citerades i tweets eller retweets.

“Nu, när du blockerar någon du kommer att kunna hindra dem från att kontakta dig eller se dina tweets i någon form när du är inloggad,” sade hon till tidningen.

Twitter sade också att mer ingående blocket funktionen var inte ett svar på någon särskild händelse.

Amid en ökning av rasistiska debatt äger rum på Twitter och drivs på av det amerikanska president ras, Twitter styrelseordförande Omid Kordestani berättade Bloomberg idag att tjänsten var ett forum för alla röster, inklusive rasistiska sådana.

Sluta följa sociala medier: Du faller av kärlek med Facebook, Instagram, snapchat, Twitter, varför Twitter kan vara attraktivt för företag tech leverantör, Twitter betalar ut över $ 322.000 till bug prisjägare, Kommer död Twitter köpknappen vara slutet social handel?

Twitter

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

“Du måste ha utrymme för alla dessa röster. I stället för stridsvagnar och trupper rullande på gatan, har du det här samtalet,” sade Kordestani.

Även Twitter har regler för att låsa ut står för missbruk, företaget fortfarande i hög grad förlitar sig på rapporter från användare.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer