Trade Me: Var det största Quickbooks användare någonsin?

Det kan finnas några börsnoterade företag av komplexitet med hjälp av Intuit Quickbooks deras finansiella plattform.

Quickbooks är för små företag, inte en som Nya Zeeland-baserade Trade Me, med en omsättning på NZ $ 180.000.000, ett börsvärde på topp på över NZ $ 2 miljarder dollar, flera affärsenheter, och nästan 400 anställda.

Trade Me styrekonom, Colin Rohloff, berättade en frukost genomgång denna vecka som när han kom till företaget, strax efter ett beslut att dike SPCS till förmån för NetSuite att Intuit programvara var fortfarande om handels Me finansiella rapporter skrivs av över tre år från en förvärvskostnad om drygt NZ $ 1000.

Handel Me behövs för att göra två journalanteckningar att redogöra för sin skuld. SPCS hade en övre gräns på $ 99.900.000 för ett sådant inträde, men Trade Me behövs mer.

“Inofficiellt trodde vi att vi var det största företaget i världen med hjälp av Quickbooks”, sade han.

Systemet, i kombination med tillfälliga faktureringsprocesser, bara inte fungerade längre. Kraschar var täta.

Fakturahantering var en viss mardröm, sade Rohloff. Körs skulle hänga och måste startas om. Varje affärsenhet hade sitt eget sätt att fakturering.

Separata skräddarsydda systemen används för att generera de fakturor som omfattar ett kopplat dokument, utskrift, och manuell kuvertering. Konto konsolidering Trade Me separata affärsenheter var en annan smärtpunkt.

Det tog timmar att köra en fordrings rapport och rapporterar till styrelsen måste sammanställas manuellt. Integritetsfrågor och papper, var överallt.

Men Trade Me hade sett NetSuite kör på Fronde, IT-företag som skulle bli dess partner genomförande och gillade vad den såg.

Fronde hade lidit “byggare hus syndromet” själv, vd Ian Clarke berättade information. Huset var permanent oavslutade eftersom “builder” var alltför upptagen med fokus på kunder.

En NetSuite genomförandet sex veckor hade fastställt Fronde redovisningssystem och ökade dess rapporteringsfunktioner, samt möjliggöra globalt samarbete och snabb skalning uppåt eller nedåt som näringsverksamhet ändras.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

I december 2012 Fronde vann en pitch för att ersätta Trade Me: s Quickbooks system med NetSuite, och första hälften av 2013 spenderades i planeringen av övergången.

Efter de två systemen körde sida vid sida i en månad, Trade Me gick live med NetSuite i juli 2013 sade Rohloff.

Fördelarna ingår tillgång från var som helst på nätet. Där Quickbooks sprang ett skrivbord, NetSuite var i molnet.

Rapportering var betydligt mer robust, och systemet var anpassningsbara och helt integrerade med handels Me datalager.

Den interna kontrollen var betydligt bättre, eftersom NetSuite ingår verifieringskedjor för eventuella ändringar. Fakturor, den gamla bekymrar, var lätt hämtas, eftersom de var kopplade till transaktioner elektroniskt.

Handel mig nu har en rullande 12-månadersprognos varje kvartal och ökad användning av självbetjäning rapportering. Kreditkortskvitton nyligen aktiverad så att kunderna kan göra anspråk på lojalitetspoäng.

Direktdebiteringar kommer att lanseras i nästa månad, sade Rohloff.

Inrätta affärsenheter i NetSuite har också varit lätt, sade Rohloff. Med tanke på Trade Me smak för förvärv, som också har varit en välsignelse.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner