Samsung bekräftar det kommer att sälja Tizen-baserade smartphones

Samsung planerar att sälja telefoner med den Tizen operativsystemet i år. Det koreanska företaget drag beror på Samsungs önskan att minska sitt beroende av Googles Android-operativsystem, enligt Bloomberg.

Samsung bekräftat att det skulle sälja luren modeller med operativsystemet, utfärda ett mailade uttalande

Vi planerar att släppa nya, konkurrenskraftiga Tizen enheter inom detta år och kommer att fortsätta att expandera i lineupen beroende på marknadsmässiga villkor.

Företaget har ännu inte framkommit någon detaljerna när det gäller kompatibla modeller, priser eller tidsramar utanför de kommande tolv månaderna, men det kan vara det som Kalifornien-baserade Google fortsätter sin push in rörlighet marknaden, Samsung – världens största säljaren av Android-baserade smartphone-modeller – vill minska sitt beroende och dependancy på operativsystemet tech jätte. Ett alternativt OS Samsung har ett finger med i utvecklingen, såsom Tizen, skulle kunna hjälpa företaget att uppnå detta mål.

I slutet av december, japanska publikation Yomiuri Shimbun rapporterade att NTT Docomo – landets största mobil kommunikation företag – hade samarbetar med Samsung för att frigöra en Tizen enhet på Mobile World Congress i februari i år. Värdera dolda källor, sade publiceringen det slutliga målet med satsningen var att bilda en koncern som kommer att konkurrera med Google och Apple, samt föra tillbaka DoCoMo kunder som har lämnat i sina drivor som företaget inte erbjuder iPhone.

Tizen är ett operativsystem med öppen källkod som bygger på Linux, kommer till stånd efter nedläggningen av Nokias MeeGo. Efter att ha förvärvat utvecklingspartners som Microsoft, Samsung och Intel, har OS blivit en alternativ lösning till operativsystem som Android eller Apples iOS. Övervakas av Linux Foundation, var operativsystemet anses vara mer öppet, även om det finns ett antal begränsningar på plats för att sluta manipulera med den underliggande plattformen.

Tizen kan också användas för att köra tabletter och tv-apparater – något Samsung kan vara angelägna om att med tanke på dess Smart TV, evolution kit utveckling samt forskning för att förbättra inter av TV-apparater.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet