Rise of hybrid moln sätter ansvarighet i rampljuset

Det är svårare att etablera ansvarighet i en hybrid molnmiljö bestående av flera leverantörer, där kundens tillgångar skulle sammanflätade med sin tjänsteleverantör. Detta kan dock hanteras med kontrakt klart definierade tjänster och en bättre förståelse för vad som är och inte är tillåtet enligt tillsynsmyndigheter.

Ansvarighet när det gäller driftserfarenhet och event management kan vara en svår process när det handlar om hybridmoln installationer, säger Rosie Simmons, BT Global Services chef för portfölj och strategiska partnerskap för Asien, Mellanöstern och Afrika. Detta skulle vara särskilt tydligt i en delad molnmiljö, eftersom det normalt skulle finnas flera ägande profiler, ansvar service management, och en bred geografisk spridning, sade hon.

För att bättre hantera detta, Simmons strök behovet av en styrning funktion inom hybridmolnmiljö, vilket kan innefatta interna grupper eller en tjänsteleverantör med förmågan att fånga de olika variablerna och anpassa dem till deras motsvarande projekt.

Matt Hunter, associerar med advokatbyrå Olswang Asien, dock noteras att det inte nödvändigtvis skulle vara svårare att etablera ansvar, eftersom molntjänsteleverantörer inser behovet av att se till att deras erbjudanden kan lita på. Han tillade att finns flera sätt att göra detta, bland annat antagandet av rättsliga åtgärder.

På grundnivå, bör det finnas ett avtal med uppgifter skyldigheter för molntjänsteleverantörens del, t.ex. gränser för användningen av kunddata för andra ändamål, skyldigheter mot sekretess samt öppenhet när det gäller uppgifter plats och skyldigheter att återvända och ta bort data vid uppsägning.

Data uppsättningar av olika kunder som lagras på samma infrastruktur bör logiskt åtskilda, och detta krav bör ingå i tjänsteavtalet samt, sade Hunter. “En verkställbart kontrakt ger en bra skyddsnät för företag vid användning av delad eller hybrid, liksom allmänheten, molnmiljöer”, sade han.

Hunter pekade också på andra frågor som företag bör vara uppmärksam på i en hybrid molnmodell, särskilt om deras tillgångar är sammanflätade med de av molnet leverantörens. Kompatibilitet måste garanteras när de två systemen måste arbeta tillsammans, och ansvar för underhåll samt uppdateringar bör definieras tydligt. Återigen bör det finnas en tydlig process för separation om relationen avslutas, sade han.

Simon Dale, chef för teknik och innovation på SAP Asia-Pacific Japan noterade detta avtal rätt servicenivå (SLA) förvaltning är avgörande för att ta itu med frågor som rör ansvarighet.

När du har allt i egen regi, har du fått en IT-avdelning som ansvarar och styr alla SLA. När du börja integrera externa leverantörer, måste du se till att [båda uppsättningarna] SLA är i linje “, säger Dale.” Det är fortfarande om att ha ordentlig utvärdering och nödvändig styrning.

Han tillade att kunderna klart bör definiera i deras SLA vad som måste hända om något går fel, och vad som måste göras för att lösa problemet. För att säkerställa korrekt redovisning och styrning i en hybrid molnmiljö, bör företag först förstå hur man kan kategorisera de olika tjänster de konsumerar, och nivån på risker de är villiga att acceptera med var och en av dessa tjänster.

Amazon Web Services, Microsoft och Google är en del av ett växande antal globala moln spelare som vill tävla på den asiatiska marknaden, men regionens lokala aktörer kan fortfarande få övertaget med rätt kort.

För det andra, gräva i tjänsten sidan av saken “, säger Dale.” Det kan vara att något är billigare och bekvämare, men kvaliteten på tjänsten kan vara något organisationer måste göra en fördjupad undersökning och säkerställa en viss nivå av säkerhet i eftermarknad leverans.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

De ska sedan titta på integration, sade han, att notera att den traditionella metoden inte skulle gälla såväl i ett moln miljö, särskilt i en offentlig moln där det kan finnas problem med uppgifter suveränitet och latens.

Enligt Hunter, myndighetskrav utgör ofta det största hindret till antagandet av molntjänster, inklusive hybrid och allmänheten. Han noterade dock att det finns ofta missuppfattningar att reglerna inte tillåter eller gör det svårt att använda sådana tjänster. Detta är inte korrekt, sade han och tillade att regleringsfrågor skulle kunna behandlas om företagen se till att de nödvändiga rättsliga åtgärder har vidtagits för att hantera sina molntjänster.

Sekretesslagar [och vertikala relaterade regler] inte förbjuder användningen av dessa molntjänster, “Hunter förklaras.” De kräver bara att vissa åtgärder vidtas för att säkerställa ansvarighet, säkerhet och integritet upprätthålls.

Till exempel, den internationella standardiseringsorganisationen förra året publicerat en ny standard, kallad ISO / IEC 27018, som beskriver kontroller som offentliga moln tjänsteleverantörer måste följa om de värd eller behandla personuppgifter som hör till deras företagskunder. Huruvida dessa kontroller skulle ge moln adopters säker på att deras leverantörer uppfyller kraven på uppdrag av relevanta lagar om personlig integritet, sade Hunter.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Dale enades om att regler och oron uppgifter suveränitet inte bör ses som ett hinder för moln adoption. Även om sådana frågor är relevanta, bör de inte användas som “en ursäkt” för att undvika molnet.

Tvärtemot vad många tror, ​​till exempel, tillsynsmyndigheter inom den finansiella tjänstesektorn inte förbjuda alla former av data lagras i ett moln miljö. Pekar på Monetary Authority of Singapore som ett exempel, förklarade Dale att regulatorn tillåter användning av vissa typer av data som inte är känsliga för att lagras eller bearbetas i ett moln miljö.

Data suveränitet gäller inte allt, men för specifika arbetsbelastningar, “Dale noterade och tillade att det inte är möjligt för molnleverantörer eller företag att bygga datacenter i varje stad över hela världen.” Om du bara köpa och sälja produkter som pennor, hur känslig är att data? Så du behöver tänka på arbetsbelastning, vilket saknas i samtal [om cloud] ibland.

Låt inte regler sätta moln ner

Dale sade att företag bör titta på segmentera arbetsbelastningar i data som är kritiska och icke-känslig. “Det är molnet säljarens ansvar att göra denna bedömning”, tillade han.

Simmons noterade vidare att kunderna vill utnyttja fördelarna med en on-demand infrastruktur och samtidigt uppnå affärs nyckeltal kring prestanda och processer.

Dessutom, dagens föränderliga applikationskrav kräver maximal flexibilitet över molnleverantörer, platser och teknik, tillade hon.

Adresse en vanlig missuppfattning att hybridmoln är bara om nätverk eller om där servrar finns, hon uppmanade behovet av stora hybridmoln inställningar som ska utvärderas “som affärsomvandlingsprojekt”, där en ny försörjningskedja mekanism kan ha potential att driva resultat.

“En annan missuppfattning är att hybridmoln är i grunden en självbetjäningsportal för att distribuera servrar. En mycket mer detaljerad utvärdering måste göras i fråga om hur hela leveransplattform kommer att fungera samtidigt som den innehåller flera partners, tekniker och processer,” Simmons sa.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin