? Den Wily varulv, Ubuntu 15.10, släpps lös

Ubuntu är redan den dominerande moln operativsystem. Med lanseringen av Ubuntu 15.10 är Wily varulv, Canonical är Ubuntu redo att ta en ännu större bit.

För det första har Canonical paket sin nya Ubuntu Openstack moln deployer och verktyg: Openstack Autopilot med den här versionen. Openstack är inte lätt att installera. Företag som Mirantis och Red Hat har också arbetat hårt på att göra det enkelt att installera den populära öppen källkod moln.

Medan Autopilot kör sida vid sida med Ubuntu 15.10, det distribuerar, hanterar och skalor Ubuntu 14.04 LTS och Ubuntu Openstack Kilo. Den har utformats för att fullt ut stödja på plats uppgraderingar mellan utgåvor.

Fortsätter min serie på Linux installatörer, här är en skärm-shot promenad genom den senaste Ubuntu release.

En av de största frågorna organisationer som använder Openstack står inför är hur att skala sina moln i linje med expansionen utan att behöva anlita dyra moln arkitekter att manuellt ny design dem. Autopilot erbjuder företag ett smart sätt att skala deras moln tekniskt och ekonomiskt “, säger Shawn Madden, Autopilot produktchef på Canonical i ett uttalande.” Vi har byggt Autopilot att leverera överlägsen skala och ekonomi i en enkel att använda paketet.

Om ditt företag har Openstack kompetens, då kanske du vill prova Ubuntu 15.04 inbyggda Openstack: den helt nya Openstack distributions Liberty.

Detta moln fördelning har tre huvudteman av hanterbarhet, skalbarhet och utbyggbarhet

hanterbarhet

skalbarhet

Sträckbarhet

Openstack Liberty finns även för Ubuntu 14.04 LTS via Ubuntu Cloud arkiv.

På serversidan, LXD, Ubuntus maskin container hypervisor, ingår nu i Ubuntu som standard. Med den kan Ubuntu servrar lätt värd hundratals andra Linux gäst behållare.

Gemensamt bibliotek adoption, Förbättrad konfigurationshantering, mer detaljerad Neutron säkerhetsinställningar med rollbaserad åtkomstkontroll (RBAC) stöd

Första versionen av Nova Cells V2 genomförandet för att förbättra av enda region storskaliga Openstack moln, Neutron, Nova och Cinder skala förbättringar

Stöd för Openstack som integrationsmotor med “Big tält modell av underordnad projekt identifiering, stöd för behållare med debut av LXD Nova föraren att göra det möjligt för arbetsbelastningar som ska placeras ut som LXC containrar, Första versionen av Magnum med containerramen stöd för integrering av Kubernetes, svärmar och mesos.

Enligt Canonical, “LXD ger alla de viktigaste funktionerna som förväntas av en modern hypervisor -. Bildhantering, ögonblicksbilder, levande migration, Fläkt overlay nätverk, IPv4 och IPv6-stöd, och en branschledande säkerhetsprofil” Utöver dessa funktioner ger LXD också en öppen, vilsam API. Detta kan användas för att skapa verktyg som kan starta, stoppa, klon, och bor migrera LXD behållare. Vilsam API är fortfarande beta. Det första exemplet, en Openstack nova-compute-LXD förare, är nu tillgänglig som en Tech Preview i Ubuntu Openstack Liberty.

Den här versionen innehåller också en förbättrad version av Ubuntus Metal as a Service (Maas) plattform. Detta kan användas för att installera Linux eller Windows operativsystem på fysisk hårdvara. I 15,10, har Maas webbgränssnitt gjorts om, och kan användas på både PC och mobila enheter ..

Wiley Varulv server bygger på v4.2 Linuxkärnan. Denna kärna ger Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) Stöd för ARM-processorer, Linux Security Module (LCM) Stapling, och den nya Thermal Power allokatom guvernör till Ubuntu.

Ovanpå detta Canonical har lagt fläkt nätverk för containernätverksexpansionsadressutrymmet. Som ett experiment, Varulven introducerar också en dataplan Development Kit (DPDK) snabbare paketbearbetning inom nätverkstunga applikationer. DPDK är en uppsättning bibliotek och drivrutiner för snabb pakethantering. Det är för närvarande testas och distribueras av telekomföretag i stora volymer Openstack distributioner.

Industrin moln: Varför det är nästa, Vad är det bästa molnlagring för dig, Licens fick du ner?? Få dina SaaS i växel och gå moln

Ubuntu 15.10: En promenad genom Ubiquity installer, Microsoft distribuerar första stora serverprogrammet på Ubuntu Linux, Ubuntu vill vara OS för sakernas Internet

Ubuntu desktop kan få uppmärksamhet, men med dessa framsteg, är chansen att du är mer benägna att använda Ubuntu, gömd bakom kulisserna, på moln och servrar. Vargen är på jakt.

 Berättelser

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet