Varför kommer inte Microsoft publicerar Windows 10 Update Release anteckningar?

Medan Microsoft fortsätter att dokumentera säkerhetsuppdateringar för dem vars jobb det är driftsätta och underhålla Windows 10 får ingen officiell information om vilka uppdateringar ej säkerhet skjuts till plattformen.

Mary Jo Foley

Windows 10 installations kan vara på din dator om du vill det eller inte, Min favorit Windows 10 tweak: GodMode; Bygg en Windows 10 dator för $ 495, Windows 10 uppgradering lämnade dig låg lagringsutrymme? Frigör gigabyte med ett par klick, kör Android-appar på Windows 10 PC med AMIDuOS, Parallels Desktop 11 ger Windows 10 bästa funktion till Mac

För den genomsnittliga användare som inte befatta sig med versionsfakta detta kommer att passera obemärkt, men för dem av oss som drar besluts spakar med avseende på Windows 10 på arbetsplatsen, gör det saker mycket besvärliga. Informationen vakuum gör det svårt att säga om någon show-stopp Felet har åtgärdats, och erbjuder ingen heads-up om vad nya funktioner kommer ner rörledningen.

Microsoft ser ut att tänka sin hållning mot att tillhandahålla detaljerad Windows 10 lapp och uppdatera information, åtminstone för företagskunder.

Detta är frustrerande “, skriver Ars Technica Technology Redaktör Peter Bright.” Om en organisation håller tillbaka på distribution av Windows 10 på grund av fel har upplevt, skulle det vara bra att veta om dessa buggar har åtgärdats. Även när Windows 10 har satts in, är det bra att veta om en viss build är tänkt att fastställa en viss bugg, eftersom det kan underlätta diagnos av problem och klargöra vad som ska hända, även om något inte fungerar som den ska.

Jag håller med.

Avsaknaden av officiell dokumentation betyder antingen att behöva förlita sig på inofficiella (och förmodligen ofullständig) läckt dokumentation såsom de som publiceras av ryska leaker wzór (du kan se exempel här, här och här), eller ta långsammare, mer försiktiga Long Term service Branch (LTSB). LTSB är avsedd för verksamhetskritiska system, men jag har hört från många administratörer som känner att de kommer att vara gladare ta saker på en mer reserverad takt.

Oavsett orsaken till bristen på dokumentation, känns tanken att ladda ner operativsystemet uppdateringar som inte har någon dokumentation bortom “förbättringar av funktionaliteten i Windows 10” mycket unnerving. Efter år av att kunna fatta välgrundade beslut om vilka ändringar som görs för att ett operativsystem är Microsoft nu frågar Windows 10 användare att ladda ner och installera svarta lådan mysterium kött uppdateringar, något som strider mot sunt förnuft IT praxis.

Även om det är vanligt i App World att utfärda liten eller ingen dokumentation – Jag skakar på huvudet som en del av den dystra dokumentation jag möter för iOS och Android-appar – att tillämpa detta på ett helt operativsystem är en konstig drag. Dubbelt så när Microsoft inte kan komma med någon anledning – för att inte tala en övertygande en – till varför det har gjort ändringen.

Eftersom Microsoft producerar intern dokumentation för uppdateringar – och det vore absurt att tänka interna dokumentation fanns inte – då jag inte kan se varför man vill hålla dessa borta från dem som vill veta vad som finns i uppdateringarna för för att kunna fatta välgrundade beslut.

Medan jag inte kan kommentera varför Microsoft tar denna hållning med avseende på versionsfakta, jag har inga tvivel om att det inte finns utgåvenoteringar kommer både bromsa Windows 10 antogs på arbetsplatsen, och även göra LTSB ett mer attraktivt alternativ för andra.

Bygg en Windows 10 dator för $ 495 (galleri), SE FULL GALLERI, 1 – 5 av 7, NÄSTA, PREV

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela