VMware, Kolv partner på Openstack lager för Cloud Foundry

Det borde inte komma som någon överraskning att VMware har valt att spela i sandlådan med Openstack.

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Partier på Openstack företag moln operativsystem utvecklare Piston Cloud Computing sa att det samarbetar med VMware för att bygga ett Openstack lager till VMwares nyligen presenterade Bosh öppen källkod toolchain för Cloud Foundry, VMwares öppen källkod plattform-as-a-Service (PaaS) plattform.

VMware rival Citrix nyligen donerade en rival öppen källkod moln plattform – CloudStack – till Apache Software Foundation.

Christopher MacGown, grundare och CTO av Piston, sade en VMware lag deltog i senaste Openstack konferensen och försökte att ta hjälp av utvecklare att bygga ett moln leverantör gränssnitt mellan Bosh och Openstack för att växa VMwares öppen källkod Cloud Foundry.

VMware – vars egen hypervisor och virtualiseringsplattformen leder på marknaden – fick en avgjort ljumma svar från öppen källkod publiken. Men VMware, som har öppnat anskaffas sin Cloud Foundry PaaS, betyder affärer, sade han.

Det finns en nödvändighet från VMware att säga att de stöder öppna API: er “, sade McGown.”

Kolv wriitng ett Openstack skikt för Bosh installationsskikt för Cloud Foundry. Kolv äger upphovsrätten och Apache 2 licensierade programkoden till Openstack lagret, som kommer att vara i botten frigivning av Cloud Foundry.

VMwares Bosh verktygskedjan är utformad som en PaaS för Cloud Foundry Paas och möjliggör frigör teknik, distribution och livscykelhantering för storskaliga distribuerade tjänster.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys