vCloud Suite 5.1 gör VMwares ekonomi mer tilltalande

VMwares nyligen infört, vCloud Suite 5.1, – en allt-i-ett virtualiserings svit som officiellt blev tillgängliga idag – kommer att ge konkurrenterna en kör för pengarna.

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

VMware, som hade varit, lambasted, konkurrenter och även kunder för sin höga prissättning och komplexa licensieringsprogram, meddelade på tisdagen att det finns tre versioner – företag, avancerade och standard – för ett utropspris på $ 4995 per processor.

Det är knappast ge bort. Men när man betänker bredden av produkter i sviten, och eliminering av företagets komplexa VRAM prissättning gör det VMware mycket mer attraktiv i ögonen på de stora killarna och små till medelstora företag som har tittat på Microsoft och Openstack som möjligen alternativ.

Upplagorna, först tillkännagavs på VMworld reently inkluderar kärn virtualiation, förvaltning, säkerhet, integration, backup och nätverkstjänster för ett fast pris. Även VMware bara skulle säga prissättning börjar på ungefär $ 5K per processor, är CIO säker på att det inte blir någon mer per kärna eller per VM avgifter eller begränsningar på antalet virtuella maskiner. Det gör prissättningen mer konkurrenskraftig och ganska transparent för kunder.

VMware vCloud Suite 5.1 inkluderar VMware vSphere Enterprise Plus, VMware vCloud Director VMware vCloud Connector, VMware vCloud nätverk och säkerhet, VMware vFabric Application Director, VMware vCenter Operations Management Suite och VMware vCenter Site Recovery Manager.

Det ska bli intressant att se industrin reaktion på värdet av sviten, i synnerhet som en rad Openstack-baserade open source erbjudanden från Rackspace, Piston, SUSE och Red Hat ta sig in på marknaden för erbjudanden.

VMware är indisputed ledare, pionjär och säkraste valet i virtualiseringsmarknaden. Ändå chefer var klokt att lyssna kunder och ge efter för prissättning krav innan rivaler åt för mycket i sin marknadsandel. De flesta marknadsledare ger in för sent.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys