Varför varje CIO behöver en betrodd löjtnant

En kapabel andra befälhavare är en nyckel till framgång för dagens CIO: er,. IStock, CIO tillbringar en hel del tid att reflektera över betydelsen av deras roll i moderna företag. Det är en process av kontemplation som kommer som en allvarlig biverkan av att ta på ledarrollen.

Vad hände med grön IT, när att prata, när man ska hålla käften:? Hur ärlig ska du vara med dina kamrater, vill tas på allvar av VD? Här är hur man får konversationen rätt, göra de första 100 dagarna Antal: Hur en ny CIO sätter rätt prioriteringar, varför den framtida CIO lies i molnet: Q & A med NetSuite vd Zach Nelson

CIO position obönhörligen knuten med transformation. Många IT-ledarskap hyr är handläggnings positioner, med tidsramar ofta begränsas till så lite som två år. Mer allmänt, är läget för CIO under tryck. Chief digitalt, eller data officerare utses, och förvaltare av andra linjer-of-business gör sina egna beslut om IT-upphandling.

I en tid av ständig förändring, CIO står inför en tuff utmaning att balansera de dubbla kraven att upprätthålla dag till dag verksamhet och använda den för att stödja tillväxt.

Forskning från marknadsundersökningsföretaget Vanson Bourne på uppdrag av teknik jätte BT föreslår så många som 85 procent IT beslutsfattare är överens om att den traditionella CIO roll förändras. Forskningen föreslår traditionella, operativt fokuserad IT-chef är på livsuppehållande: CIO: er som vill frodas i moderna företag måste tippa mot transformation.

Så vad ska CIO göra? En lösning på utmaningen är att utse en kapabel nummer två.

En ersättare ska ta stammen snarare än ditt jobb

Medan vissa företagsledare kan vara försiktig med att utse en stor ställföreträdare, andra CIO: er hävdar att stödet från en betrodd löjtnant är det enda sättet att klara av efterfrågan på IT-baserade förändring. “Var inte rädd för att föra människor i som är bättre än du är”, säger Yodel CIO Adam Gerrard.

Enligt den senaste undersökningen av CIO: er, IT-ledare har fortfarande tro på lång sikt av stordatorn. Eller gör de?

Som CIO, du förväntas leda stora mängder förändring genom innovation. Om det är ditt fokus, du behöver folk som kan hantera infrastrukturen. Så utse någon, till exempel, som verkligen vet vad de gör när det gäller molnet och integration.

I själva verket, säger förre CIO och konsult på Axin Ian Cox att sann omvandling är osannolikt utan hjälp av en betrodd löjtnant.

Bedöm din ledningsgrupp “, säger han.” Om ditt lag inte kan, kommer du inte har tid att komma utanför IT-avdelningen eftersom du fortfarande att spendera större delen av dagen på operativa problem. Som CIO behöver du några människor som kommer att hjälpa dig att hantera dag till dag teknikfrågor.

Analytiker Gartner föreslår allt fler CIO är att utse en COO för IT-avdelningen. Men Cox utfärdar en varning. Han säger de flesta företag kommer inte att vara mogen nog att förstå hur IT-avdelningen fungerar och att en stor CIO behöver tre eller fyra chefer för områden som arkitektur och vendor management.

Du kommer att behöva formulera ditt behov av en betrodd löjtnant mycket noga “, säger han.” Om verksamheten förstår din roll när det gäller bredare omvandling, kommer du sätta din egen position hotad, särskilt om saker går fel. Sedan organisationen kan anta att det är COO för IT som håller den igång och kommer att avstå från dina tjänster.

Definiera krav och roller en ersättare CIO

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Framgångsrik teknisk förvaltning, därför förblir en noggrann avvägning. Robert Threadgold, global chef för IT-infrastruktur vid ICBC Standard Bank, säger CIO måste dela sin tid mellan verksamhetsinriktning och omvandling, med en 70/30 vikt mot förändring. Att koncentrera sig på omvandling, Threadgold säger CIO kommer alltid att behöva en tydlig och kompetent nummer två.

En CIO kommer bli ihågkommen för omvandlingen de har levererat, och inte vad de gjorde för att hålla lamporna på “, säger han.” Deras fokus måste vara på förändring. ?????? Att säkerställa så är fallet, det tar dedikerade fokus för en individ som är kapabel att ta dessa aspekter från CIO, att hantera med undantag och att endast uppmana CIO vid behov. “??

Threadgold inser att CIO bara har råd att se till förändring om ett nummer två omfattar andra viktiga områden. Den operativa miljön måste löpa smidigt måste produktionen garanteras och viktigaste riskindikatorer bör bibehållas.

Chief uppgifter officer och chief digital officer roller är på uppgång med betydande konsekvenser för IT-ledare och deras ställning i förhållande till den övre tabellen.

Den andreman måste lita på att arbeta i harmoni med CIO, i egenskap som de skulle på ett liknande scenario “, säger han.” I mitt sinne, är vice vanligtvis person som är ansvarig för infrastruktur och drift. Denna person bibehåller normalt huvuddelen av produktionen stacken. I många organisationer är dessa chefer nu också ta ansvar för end-to-end produktion.

Threadgold säger infrastruktur och drift-fokuserade suppleanter brukar komma från ett stöd bakgrund. De besitter erfarenhet inom kundservice, stakeholder management och stabilitet. Sådana suppleanter också hålla goda relationer med cheferna för enskilda branscher.

Beroende på storleken av den interna team, säger Threadgold det kan mycket väl vara så att en in-house IT-chef antar löjtnanten läge. Snarare än en platt struktur av fyra eller fem rapporter, är en individ ansvaret för dag till dag verksamheten. De andra rapporterings chefer kommer fortfarande vara ansvarig för sitt område av stapeln, men det övergripande ansvaret ligger hos vice CIO.

Denna förvaltningsmetod stoppar CIO behöva hålla operativa möten med fem affärsenheter och bidrar till att skapa en standardiserad verksamhetsmodell över produktionen stacken “, säger Threadgold.” CIO arbetar sedan enbart på omställningsarbetet. Genom att minska mängden dag till dag operativa interaktion för CIO: er, desto mer affärsnytta de kommer att kunna leverera under sin mandatperiod.

Betrodda ersättare, därför att spela en avgörande roll genom att låta moderna CIO att ägna mer tid till business transformation. Det är en metod som ger resonans med Andrew Abboud, CIO för gästfrihet och kulinariska på Laureate Education, som säger det bästa råd han fick som en IT-ledare kom från en annan CIO.

“Han sade att varje år, som en CIO, du vet att det finns tre till fem projekt som måste bli framgångsrika och som helt enkelt inte kan misslyckas”, säger Abboud, reflekterar på bästa praxis råd av sina jämnåriga.

“Se till att du är personligen fokuserade och engagerade i dessa viktiga initiativ och delegera ansvar för andra projekt på dina löjtnanter. Jag fick detta råd 15 år sedan och har tillämpat det konsekvent sedan dess.”

Läs mer

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck