Toshiba lanserar 5TB företag hårddiskar

Toshiba har meddelat lanseringen av nearline företag kapacitet hårddiskar med en lagringskapacitet på upp till 5TB.

Tech jätte säger dessa hårddiskar är branschens största för modeller som inte är fyllda med helium gas. Helium minskar friktionen och vibrationer, två faktorer som begränsar lagringskapaciteten för hårddiskar, och även gör en sådan lagring förbrukar mindre ström för att fungera. Men medan vissa företag som HGST har skapat 6 TB hårddiskar med hjälp av gas, inte helium har en tendens att läcka – göra vissa enheter oanvändbara i det långa loppet.

Toshibas enheter ignorera helium helt. SAS MG04SCA och SATA MG04ACA HDD-serien, båda med ett gränssnitt hastighet 6Gbit / s, kommer att finnas tillgänglig i 3,5-tums formfaktor och börja levereras i slutet av hälften av denna månad.

Den nya hårddisken serien använder 1 TB magnetskivor för att uppnå en kapacitet på 5TB samt en intern dataöverföringshastighet på 205MiB / s, vilket är 24 procent snabbare än Toshibas nuvarande modeller.

I tillägg till den ökade kapacitet och hastighet, de hårddiskar kommer med en “SNYGGA” funktion som utrotar data i ett klick på en knapp, och företag kan även köpa ihållande skrivcache teknik som hjälper till att skydda mot dataförlust i händelse av plötslig effektförlust.

Utbudet specifikationer är nedan.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner