Tid för defensiva teknik för att bli högsta prioritet

Idag är femte gången i rad som jag har varit i London och det har varit soligt ut. En anmärkningsvärd skillnad från bara några år sedan när du kan bero på regn och kyla som helst på året i London. Om detta är den globala uppvärmningen på jobbet finns det åtminstone ett land som gynnas! Jag går toppmötet Strumpebandsorden säkerhet på Royal Lancaster Hotel mittemot Hyde Park,. Även om det säkerhetsfolk från hela Europa samlas för att få sin årliga nivå som från Gartners analytiker på var säkerhetsmarknaden går det som stör mig är mängden prat om efterlevnad, riskhantering, policyhantering …. gäspning.

Det är gott och väl att “operationalisera säkerhet”, men som vanligt den här typen av tänkande tenderar att bakåtblickande. Jag tror att nivån på de hot som växer fram från två fronter kommer att driva verkliga IT-säkerhet utgifterna för överskådlig framtid. Som företag tvingas till defensiva positioner för att avvärja riktade attacker de kommer att behöva investera mer i att blockera och ta itu med olika typer av försvar medan efterlevnadsdrivna investeringar kommer att vara mindre viktigt.

Dessa två fronter? IT-relaterad brottslighet och statliga sponsrade attacker (inte redo att kalla det Information Warfare). Det finns så många exempel på varje förekommer under de senaste månaderna att det är rättvist att säga att vi har blivit varnade.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Bankverksamhet;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder