San Francisco tunnelbanan stänger cell service för att bekämpa protest: Medborgerliga rättigheter grupper “rasande”

BART – Bay Area Rapid Transit tunnelbanan – är indragen i en civilrättslig tvist rättigheter, efter det frågade operatörer att stänga cell och trådlösa tjänster i fyra centrala San Francisco tunnelbanestationer, mitt i en kommande protest.

Aktivister hade planerat att protestera mot dödsskjutningen av en medlem av allmänheten genom en BART polis förra söndagen.

För att undvika en “civila oroligheter under pendla tider” och “plattform överbeläggning och osäkra förhållanden”, BART valt att stänga av cell- och trådlösa nätverk, efter det upptäcktes att sociala medier och telefoner som används för att organisera demonstrationen.

I ett uttalande på BART hemsida

Arrangörer planerar att störa BART tjänsten den 11 augusti 2011 ingick de skulle använda mobila enheter för att samordna sina störande verksamhet och kommunicera om placeringen och antalet BART polisen.

En civil störning under pendlingstider vid upptagen centrala San Francisco stationer kan leda till plattform överbeläggning och osäkra förhållanden för BART kunder, anställda och demonstranter. BART avbröt tillfälligt service till utvalda BART stationer som en av många taktik för att garantera säkerheten för alla på plattformen.

Civila aktivister rättigheter och friheter grupper är särskilt bekymrad när det gäller möjligheten att detta påverkade första tillägget konstitutionella rättigheter.

BART klargör att: “Ingen får utföra eller delta i delar eller demonstrationer eller delta i andra uttrycks aktiviteter i de betalda områdena BART stationer, inklusive BART bilar och tåg och Bart perronger.”

Kort sagt, som en publikation uttryckte det: när du är genom pris grindarna, “yttrandefriheten är inte så fri”.

Ledningen advokat, Kevin Bankston med Electronic Frontier Foundation (EFF), en viktig medlem av det globala civila rättigheter och friheter kampanj, betonade att även BART inte anställa telefon blockering och störningsmekanismer – metoder som är förbjudna enligt FCC – hade han hoppats och förväntat “som FCC skulle ha några allvarliga frågor för BART”.

Men hacktivist gruppen Anonymous, har redan börjat att främja “Operation BART” på Twitter, vilket tyder på gruppen kan planera och åtgärds hacka mot tunnelbanan systemets webbplatser eller verksamhet.

Detta kommer bara dagar efter brittiska premiärministern föreslog avstängning av cellen och trådlösa tjänster i områden som drabbats av mass upplopp.

London, och andra större städer i Storbritannien, belägrades av upplopp under den senaste veckan, vilket leder till ett antal dödsfall och miljontals pounds skador.

Industripartners, inklusive Facebook, Twitter och Research in Motion, kommer att möta den brittiska inrikesministern kort att diskutera roller och ansvar under upploppen.

 innehåll

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

CBS News: London upplopp: Tech roll i den tjocka av det, S.F. tunnelbana nosar cell service under protest, British PM anser att stänga av sociala nätverk bland ytterligare upplopp, Criminologically talar:? Om tekniken är inte skulden för London upplopp, vad eller vem är, UK polis gripanden 10 mer över Facebook-inlägg anstiftan upplopp, BlackBerry Messenger “som används för att föreviga upplopp” i London

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien