Samsung Windows 8 Developer Preview Tablet

Vid första anblicken Samsung skiffer Microsoft gav deltagarna på dess BUILD konferensen är en svart version av sin Series 7-enheten. Under täcket, men det har varit packad med sensorer, som syftar till att ge utvecklarna tillgång till den teknik som de kommer att använda för att bygga Windows 8-program.

Tabletten själv är en låg effekt Core i5-system med 4 GB RAM-minne och en 64GB SSD. Microsoft har avbildat den med en utvecklare build av Windows 8 som innefattar en serie prov Metro-liknande applikationer och förhandsgranska versioner av nästa generation av Visual Studio verktyg, tillsammans med ett plattformsoberoende version av sin Expression Blend designverktyg. Det är uppenbart att detta är en tidig version av operativsystemet, och vid denna tidpunkt är det inte lämpar sig för dag-till-dag operationen. Det finns några energisparfrågor, förmodligen förare baserade, eftersom fläktarna är i drift mer än vi skulle förvänta oss – och vi har sett liknande fan beteende på andra enheter som kör utvecklaren förhandsvisning.

Detta är en Sandy Bridge-system, men det finns ingen USB 3.0 stöd. Det borde inte vara ett problem (såvida du hoppas att experimentera med Windows 8 hemland USB 3.0 drivrutiner), som du får en enda USB 2.0-port tillsammans med Micro SD och Micro HDMI-portar. En strömbrytaren till höger är lite för nära rotera låsknappen, med volymkontroller till höger. En enda Windows-knappen på framsidan sjunker du tillbaka till Windows 8 startskärmen. Fallet är samma aluminiumlegering som Series 9 ultralätt bärbar dator, med en relativt liten ram runt 1366 x 768 skärm. Du får massor av anslutningsmöjligheter, eftersom det är 802.11b / g / n Wi-Fi och en 3G-modem.

Eftersom detta är en utvecklare systemet har Microsoft också stuvat en Bluetooth-tangentbord och en dockningsstation. Det finns ingen mus, som du förväntas använda antingen beröring eller en Wacom penna för att interagera med skärmen. Touch resolutionen bra (bättre av Windows 8 stöd för fuzzy hit inriktning), men för fina placering finns det verkligen ingen ersättning för en penna eller en mus. Samsung dockningsstation lägger till ytterligare USB-portar och Ethernet, samt en full-size HDMI-port.

Öppna Enhetshanteraren och du kommer snabbt se hur många enheter Microsoft och Samsung har packat in den tunna skiffer. Tillsammans med den vanliga accelerometer, det finns GPS och en magnetometer för exakt positionering. En av Windows 8: s nya API: er ger de tre sensorerna tillsammans, så det finns bara ett samtal för att få enhet läge, orientering och rörelsedata – vilket gör det mycket lättare för utvecklare att skriva applikationer som kräver noggrann positionsinformation. Med Windows 8 stöder ARM och andra SoC surfplattor kommer verktyg som detta förenklar utveckling av augmented reality verktyg och tjänster. Främre och bakre kameror kommer också att hjälpa AR utvecklare.

Windows 8 Developer Tablet följer på Asus enhet som Microsoft släppte till utvecklare som arbetar med Windows 7. Det är en modifiering av sjöfarten hårdvara som har tagits fram i samband med en större OEM som låter Microsoft visa upp funktionerna i ett nytt operativsystem, samtidigt som man uppmuntrar utvecklare att göra det mesta av sina nya funktioner. Bedömas på grundval är tabletten mest äntligen en framgång, som utvecklare redan använder enheterna att bygga sina första Metro-liknande applikationer.

Simon Bisson

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Hands-on med Plantronics Backbeat GO 3 och Voyager 5200 headset: Perfekt för den nya Apple iPhone

Rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, rörlighet, Hands-on med Plantronics Backbeat GO 3 och Voyager 5200 headset: perfekt för den nya Apple iPhone