Salesforce Q2 beats beräkningar aktier faller på ljus Q3 vägledning

Salesforce rapporterade andra kvartalet finansiella resultat onsdag ovan beräkningar, men dess aktier tog en träff efter timmar på en ljus vägledning för innevarande kvartal.

Det sociala företaget hovleverantör rapporterade icke-GAAP resultat av 24 cent per aktie på intäkter på $ 2,04 miljarder dollar, upp 25 procent jämfört med året innan.

Wall Street letade efter resultatet av 22 cent per aktie med intäkter på $ 2,02 miljarder dollar.

Tecknings och supportintäkter ökade med 24 procent per år till $ 1,89 miljarder dollar. Professionella tjänster och övriga intäkter uppgick till $ 151.000.000, en ökning med 33 procent jämfört med året innan.

För innevarande kvartal, analytiker förväntar resultat av 24 cent per aktie på intäkter på $ 2,13 miljarder dollar. Salesforce kom upp kort med en EPS intervallet mellan 20 cent och 21 cent och intäkter i intervallet $ 2,11 miljarder $ 2,12 miljarder dollar. Som ett resultat, föll sina aktier nästan 6 procent i slutet av handeln.

För räkenskapsåret, Salesforce höjt sin ledning en gång till intervallet $ 8,275 miljarder $ 8325000000

Salesforce vd Marc Benioff sade resultaten drivs företaget “förbi $ 2 miljarder per kvartal intäkter milstolpe”, något han sade något annat programvaruföretag av sin storlek har gjort.

Benioff retade också lanseringen av Salesforce Einstein, som han beskrev som “världens första omfattande artificiell intelligens plattform för CRM”. Plattformen kommer att presenteras på bolagets kommande Dream konferens i San Francisco, Kalifornien.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Dell Technologies inlägg Q2 resultat, Box slår marknadens förväntningar för Q2, Salesforce Q2 beats beräkningar aktier faller på ljus Q3 vägledning, ren Flash slår Q2 beräkningar ser stora intäktsökningar, Splunk, Autodesk, Brocade rapport starka kvartal, Intuit rapporterar stark Q4, aktier halka på mjuk vägledning, HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter, arbetsdag inlägg rekordförsäljning kvartalsvis för Q2

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar