Sage anställd greps på flygplatsen efter dataintrång

En Sage anställd har gripits efter ett dataintrång som kan ha exponerats information tillhörande hundratals företagskunder.

Som rapporterats av BBC, var den namnlösa 32-årig kvinna greps på onsdagen på flygplatsen Heathrow i samband med en ny undersökning bedrägeri.

Den här veckan, Sage, en leverantör av redovisning och affärssystem för företag över hela världen, medgav till dataintrång orsakas av någon tillgång till interna system med personaluppgifter snarare än en extern cyberattacker.

Företaget har ännu inte framkommit huruvida information som tillhör företagskunder har läckt ut, säljas eller på annat sätt äventyras, och det är ännu inte känt vilka specifika data kan vara i riskzonen. Men Sage lagrar en mängd information om kunder – inklusive namn, adresser och finansiella data – vilket skulle vara värdefullt för identitetstjuvar och angripare som vill rensa ut bankkonton bedrägligt.

Sage har anmält kunder är inblandade i dataläckage och brottsbekämpning undersöker. Den anhållna anställd har sedan räddats.

Man tror att mellan 200 och 300 brittiska företag kan vara inblandade i brott.

I ett uttalande sade Newcastle-baserade företaget

Cyberattacker är på uppgång, och nu, företag inte bara måste ta itu med hotet från externa angripare men hot inifrån. Enligt IBM: s X-Force säkerhetsgrupp, är 55 procent av alla företagscyberattacker antingen orsakas av skadliga medarbetare eller genom olyckshändelse, den mänskliga faktorn på insidan.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund