Odjuret kommer (eller Stopp! Köp inte den nya servern!)

En traktor-trailer drog upp utanför mitt hus igår och mycket till glädje för min 8-åriga och förtret för min fru, hoppade föraren ur och fortsatte att dra en pall med en mycket stor låda ur bilen och över gatan på en pall jack. “Leverans för Chris Dawson!” Jag råkade vara på ett samtal, så jag inte dyker upp för att ta vad jag visste var servern Insight Systems Exchange hade skickat mig för att testa. Jag borde ha när min fru frågade vad fan det var. “Big dator av något slag, Frun,” Jag hörde föraren reagerar. Ja, det är en stor dator okej.

Insight Systems Exchange säljer grupp ett off-lease utrustning och jag har haft stor lycka med dem på datorer. Det är inte ofta att utbildningsinstitutioner (framför allt K-12) behöver framkant computing och där jag vände en gång näsan upp på refurbs har Moores lag såg till att en väl underhållna, ombyggd dator som banbrytande tre år sedan är mer än tillräcklig för att tjäna utbildningskrav för ytterligare tre år. I själva verket ser jag nu först på Insight webbplats innan jag slog Dell och HP: s webbplatser i många fall när man utformar lösningar för kunder. Spara pengar, få en fullständig garanti och hålla datorer ur en dyr och potentiellt giftiga återvinning ström? Låter som en vinst runt.

När jag först började titta på Insight, bland andra dator Refurbishers, föreslog jag att servrar kan vara en plats där skolan skulle kunna spara en hel del pengar genom att gå refubished. Servrar, naturligtvis, är dyrare objekt och i allmänhet tjänar en mängd kritiska funktioner för skolor. I vissa fall, dessa funktioner är så kritisk och investeringen så dyrt, att skolor kommer att leta efter en längre livscykel ur bergfast utrustning. Inte att säga att renoverade servrar inte rock solid, men i dessa fall är det förmodligen klokt att titta på ny utrustning.

Men i de flesta fall, skolor behöver filserver, webbservrar, LDAP-servrar, skrivarservrar DNS-servrar, terminalservrar och liknande. Med undantag för terminalservrar eller servrar ägnas åt virtualisering och konsolidering, den genomsnittliga 3-åriga off-lease-server som har satt i en klimatkontrollerad datacenter någonstans kommer förmodligen att tjäna våra behov fint. I likhet med andra Refurbishers har Insight en stadig ström av arbetshäst grupp ett servrar som de kan anpassa efter behov för att uppfylla dina krav. Som jag hittade när jag sträckte ut min säljare, de har massor av utrustning som inte nödvändigtvis på deras hemsida som också kan uppfylla striktare krav.

Mitt mål var att utvärdera småskaliga skrivbords VDI och alternativ till vanlig vanilj Microsoft Terminal Services. Linux Terminal Server Project (LTSP) har mognat en hel del och stöder nu imponerande klustring och skalbarhet. Likaså NComputing och WYSE har nu en mängd olika enheter som gör utbyggnaden av desktop VDI och streaming lösningar billig, enkel och praktisk, även i skolor där det finns begränsad teknisk expertis. Microsofts Multipoint Server har potential att förändra sättet klassrummet computing fungerar lika bra genom skrivbordsdelning teknik. Är det möjligt att spara tillräckligt med pengar på servrar genom att gå renoverade att skolor kan betala för nödvändiga uppgraderingar av infrastruktur eller distribuera storskaliga lösningar? Detta är vad jag ville ta reda på.

Och det är här besten kommer in. Insight skickade mig en demo enhet byggd för att min specifikationer. Det är en av de Dell Poweredge 2900-talet som de flesta av oss har förmodligen utplacerade i valfritt antal små till medelstora applikationer kontor. Det finns en quad-core Xeon-processor (1,86 GHz), 8 GB RAM, 2x500GB SATA-hårddiskar (för närvarande i en RAID 0 konfiguration för en fullständig terabyte lagringsutrymme, men med en RAID-kontroller som stöder RAID 1 och 5, den senare, Naturligtvis kräver en extra hårddisk), och massor av PCI-platser beroende på den typ av tester jag skulle vilja göra (till exempel, kan skolor använder renoverade servrar med $ 50 add-on grafikkort för att skapa ett labb allvarliga arbetsstationer ?).

En liknande konfiguration, ny, low-end tornserver (en Dell T110) skulle naturligtvis kunna utnyttja något snabbare processorer, buss och minneshastigheter, men kommer in runt $ 2700. Servern från Insight skulle köra $ 1900 och kommer med en fullständig 3-års garanti. Specifikationerna bör kunna stödja en Edubuntu labb, kan vad som helst Multi kasta på det, terminaltjänster, etc. Jag ser hur mycket $ 1900 kan köpa mig i termer av virtualiserade servrar och stationära datorer.

Jag kommer att rapportera tillbaka på en rad olika tester, men på ett ögonblick, $ 1900 inte bara köpte mig (om det inte var en långsiktig demo) ett helrenoverat server som är fri från damm och har lite tecken på slitage , men också backend till valfritt antal skol lab situationer. De $ 800 besparingar över nya kunde köpa några mycket trevliga växlar, bra grafik och ljudkort, licensiering programvara eller flera några extra tunna klienter. Under de kommande månaderna kommer vi att se hur mycket det kan ta och om det finns några fördelar i dessa användningsfall att gå nya kontra renoverade.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning