Windows 8 Consumer Preview

I september förra året, Microsoft levererade den första offentliga förhandsvisning av nästa generations Windows, med kodnamnet “8”. Det första offentliga release, Developer Preview, var uppenbarligen oavslutat, saknas stora delar av användargränssnittet och en hel svit av applikationer.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Den Developer Preview syftade till att få utvecklare som används för att röra och kodning med det nya programmeringsmodell WinRT, bygga Metro-liknande applikationer. Denna vecka på Mobile World Congress i Barcelona, ​​Microsoft presenterade andra offentliggörande, mycket mer polerade Consumer Preview.

Komma igång, bygga på Developer Preview är Consumer Preview mycket nära den slutliga Windows 8 användarupplevelsen, med nya touch-gester och förbättrat stöd för mus och tangentbord. Microsofts val av namn för denna release är viktigt, för detta är inte en traditionell beta. Istället med en nära funktions fullständiga versionen av Windows 8 kommer Microsoft att använda de förväntade miljontals nedladdningar för att få telemetri från sina användare, i syfte att förstå precis vad de gör och varför. Det finns också en helt ny installationsmetoden, med en liten installationsprogram för att ladda ner alla filer du behöver från nätet, med den extra möjlighet att göra en startbar installationsprogrammet från en USB-enhet.

Du ser skillnader från Developer Preview så fort du slår på Consumer Preview, med låsskärmen nu stöder meddelanden. Just där i mitten av skärmen är din nästa kalenderbokning, samt meddelandeikoner från upp till fem olika applikationer. Varje ansökan kan erbjuda lås anmälningar skärmen, men du får välja vilka visas – liksom som kan dyka upp meddelanden toast-stil i det övre högra hörnet av skärmen. Om du använder en Windows På ARM tablett (eller en enhet med hjälp av en Atom SOC), hittar du de meddelandeikoner som används som indikatorer för meddelanden som tas emot när enheten är i ansluten standby.

Den välbekanta Windows beta maskot, Betta fisk, finns kvar. Introducerades i Windows 7, har fisken gått igenom något av en omvandling i Windows 8 Consumer Preview, få en något tecknad utseende som en Metro-stil fisk på rensade Windows 8 skrivbordet (och dess Metro kakel). Det är en fin touch, så att du vet att vad du har i Windows 8 är både den gamla välbekanta skrivbordet och autentiskt digitala ny värld av Metro, sida vid sida, bara en slägga eller ett klick bort.

Det finns inget start orb i Windows 8, bara en hårdvaruknapp på en tablett eller ett tangentbord som tar dig till Metro startskärmen, blanda applikations plattor med levande information. Bara börja skriva för att söka eller klicka för att öppna ett program – antingen i tunnelbana eller på skrivbordet.

Finjustera UI; Mycket av arbetet i Consumer Preview har lagts på att förbättra utseendet och känslan av Metro startskärmen. Microsoft har fyllt i många av de funktioner som saknas, liksom att införa ytterligare gester och förbättringar för mus och tangentbord användare (inklusive en rad nya gester för sin beröring möss). Skrivbordet förlorar starten orb, ersättas med fysiska Windows-tangenten och en uppsättning av gester och mus åtgärder, vilket ger dig mer utrymme för fastlåsning ansökningar till aktivitetsfältet.

Hantera brickor på startskärmen är mycket enklare, eftersom den mycket förebådade semantiska Zoom är på plats äntligen, vilket gör det mycket lättare att anpassa. Du kan snabbt zooma ut för att se grupper av plattor, och kan ordna och namnge dem. Flytta en enskild kakel är lättare också, bara dra den till botten av skärmen för att öppna semantiska Zoom, där du kan släppa det i rätt kakel gruppen mycket snabbare än du skulle över skärmen.

Grupper av ikoner på startskärmen kommer alltid radas upp med start text längst upp på skärmen. Det är en teknik som ska göra det lättare att starta program från en pekskärm, som plattor kommer alltid att vara på samma ställen.

På samma sätt kan semantiska Zoom du ordna grupper av brickor. Farthinder separera grupper, vilket gör det lättare att kontrollera att lägga till programplattor, liksom att tvinga grupper att rada upp under Start text. Du kan också se semantiska Zoom i applikationer, som finans app, där den används för att ge snabb navigering mellan olika vyer. Det finns också en snabb gest för att visa dig alla program du har installerat – inte bara de med brickor på startskärmen.

Microsoft har gjort en hel del för att finjustera Windows 8 beröring UI i Consumer Preview, med fokus på hur det interagerar med kanterna på skärmen. Målet är att kontroller att alltid vara i det enklaste stället att slå, så vänster och höger på skärmen är fönster kontroller. Den vänstra kan du växla mellan program, rätten öppnar Windows 8 “charm” – för sökning, dela enheter och inställningar. Växla mellan applikationer är snabb, och du sakta kan glida in från höger till en se en lista över de sex senaste program som körs, samt pinning ansökningar till vänster på skärmen i minimerat, nästan telefon liknande vy. Ett nytt nära gest kan du snabbt kasta bort kör Metro applikationer. Dra ner från toppen av skärmen till mitten, krymper det aktuella programmet, sedan snabbt dra bort den nedre delen av skärmen. Den övre och nedre delen av skärmen är för Metro-liknande applikationer, öppna programrader och menyer.

Mus och tangentbord förbättringar, om beröring handlar om sidorna av skärmen, mus och tangentbord interaktioner med Metro handlar om hörnen. Microsoft säger att det är att minska behovet av exakthet, särskilt med fullskärmsskrivbordsapplikationer med hjälp av till vänster på skärmen för rullningslister. Du kan blanda och matcha mus och touch, med varje arbetsdag på det sätt du förväntar dig.

Det övre vänstra hörnet är där du använder en mus för att växla mellan program, initialt visar den senast använda programmet och med en möjlighet att rulla ner och se mer. Du kan också använda detta för att dra ut och stiftapplikationer. När du rullar över den initiala ram längst upp på skärmen ser du en fingervisning om att det finns ytterligare plattor – att lägga till en antydan om upptäckbarhet till mus gest. Likaså nedre vänstra visar en miniatyr av Metro startskärmen som du bara klicka för att öppna. Du kan också glida upp för att se en lista över program som körs. Om du vill se mer än 6 program använder Alt-Tab (som även låter dig se och växla mellan olika skrivbordsprogram). När du tar musen till det övre högra hörnet du öppnar upp Windows 8 charm, visar inledningsvis som tips. Även om tips är synlig, kan du interagera med resten av skärmen, och de bara bli användbar när du rullar över och öppna upp hela charm vyn. Dra bort gör charm försvinner.

I startfönstret kan du använda musens hjul för att bläddra igenom Metro kakel, eller dra upp från botten av skärmen för att se Alla appar mening med datorprogram grupperas på lämpligt sätt. Om du inte har ett rullhjul kan du dra startskärmen från vänster till höger för att rulla, eller om du har ett Microsoft pekfunktioner mus, kan du dra nytta av nya Windows 8 gester – Svep från vänster till höger på Tryck på musen för att bläddra igenom Start.

Det finns gott om utrymme för tangentbordsnavigering. Alla de välkända tangentkombinationer stöds, tillsammans med ett urval av nya kombinationer för nya Metro funktioner. Det snabbaste sättet att komma igång är att trycka på Windows-tangenten på tangentbordet och börja skriva, som låter dig snabbt söka efter och starta ett program. Änden tar dig till slutet av en lista, Page Up och Page Down bläddra igenom den. Det finns även en genväg för att ta en skärmdump i Metro och spara den direkt till bilder mappen.

Skjut till höger på skärmen och du kommer att öppna upp en låda full av “charm”. Här kan du söka och dela samt använda anslutna enheter och öppna systeminställningar.

Kontrakt och charm, som med Developer Preview, kontrakt (och charm) är nyckeln till hur Windows 8 Metro program fungerar tillsammans. Till exempel utsätter Dela charm program som använder Dela kontrakt (och liknande Search charm arbetar med program som implementerar sök). En del av programmeringsmodell Metro WinRT kontrakt tillåter applikationer att exponera specifika funktioner som kan användas av andra program – utan behov av något av programmen för att veta om den andra. Den Consumer Preview låter användare anpassa listan över verktyg som används för allmänt tillgängliga kontrakt – inklusive delning och välja filer. Microsoft ser kontrakt som ett verktyg för utvecklare att differentiera sina ansökningar – till exempel att låta webbtjänster producerar den kanoniska genomförandet av deras API, så att utvecklarna inte behöver hålla uppfinna hjulet varje gång de vill använda ett API. Som applikationer uppdateringen kan en ansökan dra nytta av nya funktioner i en annan utan att behöva göra några ändringar, bidrar till att hålla Windows 8 levande och aktuell.

Anpassning, om du inte gillar den gröna bakgrunden till Developer Preview: s startskärmen finns det en möjlighet att anpassa bakgrunden i Consumer Preview. Räkna inte med att kunna använda dina egna bilder eller ladda ner några teman men eftersom det är bara ett urval av nio olika färger och sex olika bakgrundsmönster. De är alla subtila, och passar in i “spel digital” budskap om Metro formspråk (och det nya Start-ikonen ändrar färg för att passa in i systemet du har valt). Om du använder en Windows-konto för att logga in och synkroniseringsinställningar med SkyDrive, sedan eventuella ändringar replikeras till alla dina Windows 8 maskiner, så en WOA skiffer kommer att ha samma utseende och känsla som en stationär dator. Om du inte vill att alla dina inställningar för att ströva omkring finns det möjlighet att välja precis vad synkroniserar – inklusive din Internet Explorer historia.

Ett område som har förbättrats är Windows 8 multi-bildskärmar. Du kan använda separata bakgrunder för varje skärm, eller en stor panorama bakgrund i flera Windows-datorer, med Metro och stationära applikationer som körs på olika skärmar. Nu kan du hantera skrivbordet i aktivitetsfältet, sätter ikoner till specifika skärmar, och dra in en ansökan från en skärm till en annan flyttar ikonen till en annan aktivitetsfältet.

En ny vy kan du se alla program du har installerat, blandning Metro och stationära applikationer i en enda vy – med skrivbordsprogram sorteras i de grupper de är installerade i.

Det är en app app app världen, De program som levereras med Developer Preview var mycket platshållare. Skrivet av praktikanter under sommaren, visade de vad som kan göras med Windows 8 och Metro, men saknade mycket av spett och polska vi normalt skulle förvänta sig. Det är allt ändras med Consumer Preview, som Microsoft har äntligen paket ansökningarna det visat i Build keynote. Med verktyg från Windows Live, Bing och Xbox, de är en användbar blandning av information och verktyg. De är alla märkta som App förhandsvisningar, vilket innebär att de är ännu inte fullständig – även om de är alla fullt användbara, särskilt SkyDrive och Mail verktyg. Det finns ingen Live varumärke på verktygen som Microsoft planerar för dessa att vara kanoniska program i Windows 8.

SkyDrive är inbakad i en stor del av operativsystemet. Det används för att synkronisera användarinställningar, för att dela filer och mappar, och för att ge moln lagring för data och bilder. Bilder kan laddas upp till SkyDrive från kameraprogrammet, samtidigt som du får tillgång till alla bilder som du har överfört från en Windows-telefon – liksom dina favoriter Internet Explorer och Office Web Apps-filer. Microsofts konsument moln berättelse slutligen kommer i fokus, och SkyDrive, med sin 25 GB lagring i molnet, är grunden. Skrivbordet SkyDrive ansökan inte är tillgänglig ännu, men Metro-liknande applikationer kan dra nytta av Metro SkyDrive, med sitt stöd för de olika fil avtal som ger alla program möjlighet att använda moln lagring utan att behöva egen kod.

Inledningsvis Mail stöder endast tre alternativ: Hotmail, Gmail och Exchange. Det finns inget stöd för POP och IMAP-anslutningar. Andra tillämpningar inkluderar musik, video (baserat på Zune och från Xbox lag) och en programmet Personer som delar många av samma funktioner i Windows Phone 7 People Hub (inklusive möjligheten att klämma levande plattor för kontakter som visar uppdateringar sociala nätverk) . Xbox integration är en viktig funktion för Windows 8, och Xbox Companion använder datorn som en fjärrkontroll för Xbox applikationer – inklusive fungerar som en följeslagare webbläsare och en kontrollyta för Xbox videoapplikationer. Du kan köpa en video i Windows 8 Video program och spela upp den på en stor skärm via Xbox.

Ett exempel på vad som kan göras i Metro är den nya Bing Maps ansökan, som drar nytta av den kod som Bing redan hade utvecklat för sin Silverlight webbläsare kontroll. Modifiera befintliga XAML och C # kod och bygga en ny ansökan tog bara ett par veckor. Microsoft använder också lanseringen av Consumer Preview att avslöja Windows Store, som är avsedd att vara en källa till Metro-liknande applikationer. Med en inledande delen av programvara från utvalda tredje parter och från vinnarna av en utvecklare konkurrens kommer de första apparna i butiken vara fri.

Metro v Desktop, Developer Preview release gjort det verkar att det fanns grundläggande skillnader mellan Metro-stil och skrivbordsprogram. Dessa skillnader finns fortfarande, men det finns mycket mer samstämmighet mellan de två sätten att arbeta.

Windows utveckling drivs av numren, och dessa siffror (från Windows opt-in telemetri) visar att människor arbetar i olika lägen. Många använder en enda ansökan, och hittar Metro gör allt de vill. Andra växlar mellan primära och sekundära applikationer, samtidigt som du arbetar på och med ett urval av olika verktyg, dessa människor behöver fönster kapacitet skrivbordet, och kommer fortfarande att dra nytta av mus och knappar. Det är inte en kamp mellan gamla Windows och nya Metro – åtminstone inte i den här versionen. I stället är det ett verktyg som kan växla snabbt mellan olika typer av arbete, med olika användarinmatningsenheter. Skrivbordet inte försvinner, och inte heller är Metro: vad Consumer Preview visar verkligen att det är en lång framtid för båda sätten att arbeta.

Inslagning, The Consumer Preview är en viktig milstolpe för Windows 8. tuning Microsoft har gett det vettigare av sin Metro användargränssnitt (och hur det fungerar med en traditionell mus och tangentbord). Resultatet är något mycket nära vad som borde vara den slutliga utgåvan, med Microsoft siktar på bred distribution för att få så mycket telemetri som möjligt.

Det finns mycket mer till Consumer Preview än dess användargränssnitt – för en sak, slutligen stöder Hyper-V, och ett nytt sätt att utforska mapp historia gör det lättare att återställa oavsiktligt raderade filer. Företagen måste se hur det fungerar med Windows 8 Server och med Microsofts företags moln erbjudanden.

Vi har använt Consumer Preview för ett par dagar nu, och vi har funnit det betydligt lättare att använda än Developer Preview, särskilt med ett tangentbord och mus. En blandning av betydande förändringar och finjustering av välbekanta begrepp gör det väl värt att installera. Utvecklare kan använda den för att fortsätta att komma till rätta med WinRT och Metro, medan slutanvändare (både konsument- och företags) kan börja lära sig ett nytt sätt att arbeta som är sannolikt att ligga till grund för Windows för nästa årtionde.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick