? Windows 10 automatiska uppdateringar: Få över det

Internet behöver en varningsskylt som lyder: “Du måste vara åtminstone denna smart att använda nätet.” Tja, vi kommer aldrig att få det, men Microsoft har gjort ett bra steg i den riktningen. Med Windows 10 Home är Microsoft att genomföra automatisk lapp.

Mer Windows 10

När ska jag uppgradera, Microsoft:? Mer än 75 miljoner enheter, FAQ: Du har frågor, fick Ed Bott svar, Review: Adjö, Windows 8, hej, Windows 10, Hur Windows 10 verkligen göra så här långt, bärbara datorer? tabletter uppgradera guide, Pushing min MacBook och iPad undan, Windows 95 lanserades för 20 år sedan

Automatisk Windows 10 lapp är en bra idé.

Det är goda nyheter, men många användare hatar Microsoft för Big Brother tillvägagångssätt. Den som har läst de flesta av mitt arbete vet jag ogillade många av Microsofts drag, men detta är en bra en.

Varför? Eftersom år efter år det har visat sig att de flesta användare inte kan lita på att hålla sina system uppdaterade. Det i sin tur innebär att miljontals datorer är pwned varje dag med skadlig kod med hjälp av buggar som lappat för länge sedan.

De flesta botnät drivs av oskyddade Windows-system och som i sin tur innebär för oss alla blir attackerad eftersom clueless människor inte kommer att uppdatera sina system. Ser längre än hur den föråldrade Windows XP nu driver en oproportionerligt stort antal botnet attacker.

Kort sagt, clueless Windows-användare är en av de största orsakerna till varför det finns så mycket skit och problem på Internet.

Så som det eller bunta det, om du använder Windows 10 Home, ditt system kommer att uppdateras när Microsoft säger att det är dags. Windows 10 Hem EULA läser nu. “Du kan få uppdateringar endast från Microsoft eller annan auktoriserad källa, och Microsoft kan behöva uppdatera systemet för att förse dig med de uppdateringar Genom att acceptera detta avtal godkänner du att ta emot dessa typer av automatiska uppdateringar utan ytterligare meddelande. ”

Det betyder att du datorn kommer att lagas vare sig du vill det eller inte. Speciellt om du använder Windows 10 Home, du kommer att vara på den aktuella Branch. Detta i sin tur innebär att du kommer att få några nya funktioner, fixar, drivrutiner och säkerhetsuppdateringar via Windows Update på Microsofts schema. Det enda valet du får är om du vill använda den nya koden just nu eller senare. Det är allt.

I rättvisans namn, är problemet inte bara säkerhets dum Windows-användare. Vissa Windows-användare att hitta operativsystemet överväldigande.

webbplatsens Jason Perlow berättade, “Det är” jag såg en konstig prompt ber mig att uppdatera och jag är rädd “fråga. Min mor-in-law är en av dessa typer. Med Windows 7 och 8.x jag var tvungen att avlägsna in med Teamviewer för att säkerställa att hon lappa sin maskin, och hon skulle även maila mig eller ring mig på telefon när hon fick en uppdatering prompt Transparent patchhantering har varit en del av datacenter / server IT öva i flera år,. det är hög tid slutanvändarna fick på detta tåg. {i] slutet av dagen, bör användarna inte ens tänka på skrämmande uppmaningarna eller vara dataexperter. tech ska bara arbeta för dem.

Hon är inte den enda i båten. För människor som detta, rekommenderar jag Chromebook. De har automatisk uppdatering i flera år nu. Och vad en överraskning, har det inte funnits en enda stor malware attack på någon av dem i de fyra år som de har varit runt.

Som sagt, automatiska uppdateringar är inte en perfekt lösning. Jag gör inte anspråk det är. Till skillnad från ChromeOS, där det finns bara några tiotal system, det finns tusentals olika datormodeller. Historiskt sett har det funnits alldeles för många Windows patchar under åren som bryter fungerande system. Trots detta, automatiska uppdateringar är bättre än att ha miljontals out-of-date, osäkra system på nätet.

Fortfarande, som Ed Bott, webbplatsens bosatt Windows expert, sade: “På andra sidan av ekvationen, vilket gör detta beslut innebär Microsoft tar ett stort ansvar för att inte skruva upp saker. De måste förtjäna det förtroende som automatiska uppdateringar kommer att fungera . ”

Microsoft, “verkar ha blivit bättre än de var säga 18 månader sedan [när det fanns] en defekt plåster varje vecka”, sade Bott. Microsoft måste förbättra sin patch kvalitetssäkring. Bott slutsatsen: “Detta är ett drag som måste ske, och några övergångs smärta är oundviklig och samarbete på båda sidor (Microsoft och dess kunder) [är] nödvändigt.

Obligatoriska Windows 10 Hem uppdateringar: Den gode, den onde och den potentiellt ful, Microsoft släpper verktyg för att dölja eller blockera oönskade Windows 10 uppdateringar, lappteknik tillsammans Windows som en tjänst pussel för Windows 10

Om du kör Windows 10 Pro, du – eller mer troligt, din systemadministratör – kommer att avgöra hur du få uppdateringar. Du kan vara på Current gren med sin automatiska uppdatering eller Aktuell Branch for Business (CBB). Med CBB, kan du fördröja fläckar. Det enda sättet du får fullständig kontroll över Windows 10 är om du kör Windows 10 Enterprise med Long Term Service (LTS).

Vad händer om du inte kan stå denna idé patchar som knuffade i halsen? Tja, Microsoft inte offentliggöra det, men det är en Windows 10 felsökare paket att ge dig mer kontroll. Den heter “Hur man tillfälligt förhindra en Windows eller drivrutinsuppdatering från att installera i Windows 10,” KB3073930. Detta gör det möjligt att dölja eller blockera Windows-uppdateringar och – den mest sannolika källan till Windows 10 patch problem – uppdateringar av drivrutiner.

Inte tillräcklig kontroll för dig? Du vill ha riktig makt över ditt system? Tja, kom över till Linux. Operativsystemet, Mint 17,2 i synnerhet är bra. Annars vet jag inte vill höra om hur orättvist det är att Microsoft driver uppdateringar på dig. År, decennier av missbruk har visat att de flesta användare inte kan lita på med grundtrygghet.

 Berättelser

Säkerhet, Så att inte kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”), säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet;? FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska gov’t tjänstemän

Hur man inte att kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”)

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän