Ubuntu smartphone utvecklare förhands anländer nästa vecka

Det är nästan här! Sex veckor efter, Canonical först avslöjade att de slängde sina Ubuntu Linux hatt i smartphone ringen, meddelade bolaget att den 21 februari, kommer de att släppa Touch Developer Preview av Ubuntu.

Enligt Canonical, “bilder och öppen källkod för Touch Developer Preview av Ubuntu kommer att publiceras torsdagen den 21 februari, stöder Galaxy Nexus och Nexus 4 smartphones.”

Denna version, medan det kommer att vara startbar, är inte lämplig för vanliga användare. Det är “avsedd för entusiaster och utvecklare, för att bekanta sig med Ubuntu smartphone erfarenhet och utveckla applikationer på reserv telefoner. Verktyg som hanterar den blinkande av telefonen kommer att finnas tillgänglig på samma dag i Ubuntu arkiv, vilket gör det lätt att hålla en enhet upp uppdaterad med den senaste versionen av Touch Developer Preview. ”

Om du råkar vara på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona i slutet av februari kan du få dig telefoner blixtrade till Ubuntu från Canonical gruppmedlemmar på Ubuntu stå, monter nummer 81D30, App Planet Hall 8,1, där Ubuntu kommer att visas på ett antal enheter.

Den här versionen kommer tidigare än väntat. När jag talade med Jono Bacon, Ubuntus community manager i januari, berättade han för mig att, utvecklare frisättning av Ubuntu för telefoner inte skulle vara redo till mars.

Naturligtvis är denna kod frigör främst för Ubuntus utvecklare. Dessutom, medan det kommer att släppas för Nexus smartphone linje, Canonical hävdar också att det kommer att göra det möjligt för “utvecklare att hamn plattformen till andra enheter. Vår plattform stöder en mängd olika skärmstorlekar och upplösningar. Utvecklare som har erfarenhet att föra upp telefon miljöer kommer att finna det relativt lätt att hamn Ubuntu till aktuella telefoner “, säger Pat McGowan, som leder Ubuntu telefon integrationsarbetet i ett uttalande. € “Vi ser fram emot att lägga till stöd för ytterligare enheter för daglig tester och experiment.

Canonical kommer att behålla en webbplats som detaljer installationen och kommer att innehålla en lista uppdateras kontinuerligt enhet som stöds.

Canonical mål är att det ska finnas en gemensam version av Ubuntu som “kommer att leverera en mobil, surfplatta, dator eller tv-upplevelser beroende på enheten den är installerad på, eller när den är dockad. Ubuntu 13.10 (på grund i oktober) kommer att innehålla en kompletta nybörjar smartphone erfarenhet. ”

Canonical har publicerat en mobil Ubuntu Förhands Software Development Kit (SDK) och App Design guider att tillåta utvecklare att skapa applikationer för hela skalan av Ubuntu plattformar. Verktygslådan innehåller en rad dokumenterade mallar för att göra det möjligt för inbyggda program som ska skapas snabbt och enkelt. Dessa använder QML (Qt metaspråk) widgets ovanpå HTML5 och OpenGL för snabb gränssnittsutveckling.

App Design guider förklara hur dessa mallar kan användas för att utforma och bygga vackra och användbara appar. Slutresultatet, Canonical löften, är ett operativsystem där “Utvecklare inte behöver korskompilera eller paket ansökningar annorlunda för mobilen, surfplattan, PC och TV. En plattform betjänar alla fyra, en enda ansökan binär kan göra samma sak”

Den här versionen markerar tröskeln till bredare engagemang – både industrin och samhället “. Säger Mark Shuttleworth, grundare av Ubuntu i ett uttalande” för utvecklare, bidragsgivare och partner, finns det nu en sammanhängande upplevelse som motiverar uppmärksamhet. Den renaste, mest eleganta mobila gränssnitt runt.

Intresserad av att prova det? Var redo att ladda ner koden och bilder den 21 februari från Ubuntu beröring installera Wiki.

Topp 5 skäl Ubuntu Linux telefonen kan göra det, kan Ubuntu smartphones stjäla Android åska, 5 saker du behöver veta nu om Ubuntu på telefoner, Ubuntu Linux kommer in i smartphone krig, 2013: Året av Ubuntu Linux tabletten och smartphone ?

Rörlighet, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå; telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

 Berättelser

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga