Top Windows Phone nyheten i veckan: Android-telefoner få Windows, Microsoft säker, som telefoner få nya operativsystemet först

Microsoft mår bra om utsikterna för Windows 10 Mobile på grund av två nya funktioner. Universella appar kommer att locka utvecklare att hoppa på plattformen och fyll upp butiken. Continuum gör det möjligt att använda en Windows-telefon att fungera som en PC med all kringutrustning få det att fungera.

Källa: Information Week

De som vill köra Windows 10 Mobile på mobiltelefoner utan Microsoft / Nokia varumärke kan ha möjlighet att göra det i Kina. Microsoft har sagt att det ser till att låta ägare av Xiaomi Android-telefoner installera Windows 10 Mobile.

Detta har testats med ett litet antal användare, men Microsoft ser ut att öppna upp det i Kina och möjligen låta någon Xiaomi telefon ägare blinkar den med Windows 10 Mobile.

Microsoft har antytt i det förflutna för att rulla ut Windows 10 Mobile runt november i år. Vad det har angivits för vissa är som Lumia telefoner får uppdateringen först. Dessa inkluderar Lumia 640 och 830, tillsammans med åtta andra.

När det gäller när Lumias får uppgraderingen, sa hal Microsoft “när det är tillgängligt”.

Källa: Windows Central

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Två saker som har Microsoft övertygad om Windows 10 Mobile

Xiaomi Android-telefoner för att få Windows 10 Mobile

Lumia telefoner få Windows 10 Mobile först