Telstra vd David Thodey att gå i pension

Telstra vd David Thodey har meddelat sin avgång, efter nära sex år att omvandla telekommunikations sittande.

(Josh Taylor /

Thodey anslöt Telstra 2001 som gruppen vd för Telstra Mobiler, innan han flyttade till positionen för gruppen VD för Telstra Näringsliv och regeringen. Efter avgång kontroversiella VD Sol Trujillo 2009, Thodey steg till rollen som VD, och arbetade för att ge en vänligare ansikte företaget. I Thodey tid förändrades Telstra i ett företag som syftar till att bli mer samarbetsvilliga med regeringen och kunder.

Resultaten visar på miljontals mobilkunder som bolaget har tillkommit under de senaste sex åren, eftersom det sänkte sin premie för mobila tjänster, arbetat för att förbättra kundservicen och rullade ut den största 4G-nät i Australien.

Thodey övervakade också båda iterationer av AU $ 11 miljarder National Broadband Network (NBN) undertecknades med regeringen och NBN Co Den andra versionen kommer nu se Telstra handen över sina koppar och hybridfiberkoaxial (HFC) nät till NBN Co som en del av modellen multi teknik blandning av NBN.

Thodey sade på fredagen att det fortfarande finns mycket att göra.

“Vår resa till att bli en världsledande kund serviceorganisation är generations framsteg. Vi har uppnått mycket förändring, men det finns fortfarande mycket mer att göra”, sade han i ett uttalande.

Bolagets finanschef Andy Penn har valts av Telstra styrelsen att vara ny VD, effektiv maj 1. Penn anslöt Telstra i 2011 efter 20 år på AXA Asia-Pacific. Han ersatte länge CFO John Stanhope.

Vi har försett kunder med enastående anslutningsmöjligheter, ett världsledande mobilnät, och ny teknik för att göra livet lättare. Andy är väl lämpad att hålla Telstra på den resan, och jag är glad att han utsetts.

Penn grundlön kommer att vara AU $ 2.325.000.

Thodey hjälper Penn i övergången till VD rollen från 1 maj till slutet av augusti.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga