? Telekomunikasi Indonesien block Netflix på grund av ofiltrerat innehåll: Rapport

Telekomunikasi Indonesien (Telkom), landets största telekom och Internet Service Provider (ISP), har enligt uppgift blockerat Netflix från sina plattformar på grund av en tillståndsfrågan och bekymmer man har med tillgången på ofiltrerat innehåll på streamingtjänsten.

Telkom chef för konsumenterna Dian Rachmawan berättade Jakarta Post att Netflix är inte längre tillgänglig på dess IndiHome, WiFi.id och Telkomsel plattformar, säger att videostreamingtjänst bör samarbeta med landets internetleverantörer och följa Indonesiens regler genom att filtrera tjänsten lämpligt .

Vi blockerar Netflix och med 27 januari vid midnatt. Frågan är om tillståndet. De följer inte reglerna. De visar också våld och sexuellt innehåll “Rachmawan sade enligt rapporten.” Vi måste göra det [blockering] tidigare innan det blir mer komplicerat och skapar en allvarlig fråga.

Enligt den online-publicering, det finns bara ett litet antal Telkom kunder som också Netflix kunder, med telco säga blocket skulle inte påverka verksamhet.

Netflix landade i Indonesien i början av året, med streamingtjänsten blir tillgänglig i 190 länder och på 21 språk.

När han talade på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, Netflix vd Reed Hastings sade att under den tid som han hade varit på scenen, hade Netflix tjänsten gått live i nästan alla länder i världen, utom Kina.

Tidigare denna månad, meddelade Netflix att det planerar att hindra kunderna från att använda tjänste unblockers och VPN för att komma åt videostreamingtjänst.

“Under de kommande veckorna kommer de som använder proxyservrar och unblockers endast kunna få tillgång till tjänsten i det land där de för närvarande är” David Fullagar, vice vd för Content Delivery arkitektur vid Netflix, sade.

Fullagar sa att det är slutmålet av Netflixs att ha sitt innehåll globalt tillgängliga, som han tror skulle ge användare med ingen anledning att använda proxyservrar eller unblockers. Han sade Netflix gör framsteg i att licensiera innehåll över hela världen, men medgav att det finns en del arbete att göra innan den kan erbjuda alla kunder tillgång till samma tv och film katalog.

Med tiden räknar vi kunna göra det “, sade han.” För nu, med tanke på den historiska praxis av innehåll licensiering av geografiska områden, TV-program och filmer vi erbjuder varierar, i varierande grad, genom territorium.

Under tiden kommer vi att fortsätta att respektera och genomdriva innehåll licensiering av geografiskt läge.

Mindre än en vecka senare, rapporterades det att Netflix hade fastnat sitt ord, med användare i Australien påstås blockerade från att använda VPN för att komma åt den globala innehåll.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

uFlix sade att några av dess kunder börjar få problem med Netflix blockera icke-australiskt innehåll, med användare presenteras med följande meddelande: “Du verkar använda en unblocker eller proxy Stäng av någon av dessa tjänster och försök igen.. ”

Medan adjö för besväret innehållet blockering kan orsaka betalande kunder, sade VPN-tjänsten den fungerade på en lösning för att “komma runt” dessa nyligen införda åtgärder.

VPN leverantör NordVPN har ännu inte fått rapporter om dess australiska användare blockeras från att komma åt Netflix.

NordVPN användare kan titta på Netflix utan avbrott. Vi har inte sett någon blockering ännu “NordVPN Chief Marketing Officer Marty P Kamden berättade webbplatsen.” Dessutom, vi förbereder en lösning som skulle hjälpa om de riktar oss särskilt.

Enligt forskning av Roy Morgan, Netflix slutade 2015 med 2.728 miljoner australiska kontoinnehavare, upp från 1 miljon rapporterats av företaget i maj.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow