Target tweaks fri frakt politik för att locka handlar på nätet

Target går full fart i detaljhandeln är race to the bottom.

Minneapolis-baserade cheap-chic lågprismeddelade på måndagen att det har sänkt minsta beställnings belopp som krävs för fri frakt till $ 25 – ned från 50 $ minsta beställnings politik tidigare på plats.

Detta sätter mål långt under rival Walmart, som fortfarande kräver en minsta ordning på $ 50 för att kvalificera för fri frakt. Det är också betydligt mindre än varuhuskedjor som Macys och JCPenney, som bara ger fri frakt för order toppning $ 99.

Det är ännu lägre än Amazon, vilket kräver en $ 35 för minimum för fri frakt. Och även om det fortfarande inte slå freebie leverans av Amazon Prime, Target.com president Jason Goldberger sade att affären är “en av de bästa i hela detaljhandeln.”

Men sjöfarten är inte det enda sättet Target försöker att underskrida Amazon, eftersom lågpris har ramped upp sin tryck att spegla några av shopping fördelarna med e-handel jätte. Target säger att det har börjat att leverera en del av Target.com order direkt från butikerna, vilket resulterar i kortare leveranstider för konsumenter och förbättrad lagerhantering för företaget. Det har också ökat gratis i butiken pickup för vissa produkter som beställs på nätet.

Vad mer, Target sade att det planerar att öppna två nya online uppfyllandet centra i år i Memphis, Tennessee och York, Pennsylvania, i syfte att ytterligare påskynda leveranstider för online-shoppare.

Målets omnichannel ansträngningar sprids också till sin webbplats och mobilapp där det har att ha sett försäljningen kraftigt under 2014 julhandeln.

När det gäller tidpunkten för prissänkningen, det är definitivt intressant. Target står inför större press för att öka de anställdas löner efter ett tillkännagivande förra veckan att Walmart kommer att ge sina lägst betalda arbetarna en höjning.

Walmart sade att det planerar ökning av minimilönerna till minst $ 9 en timme för en tredjedel av sin personalstyrka med denna kommande april. Genom februari nästa år, kommer att löne gå upp till $ 10 per timme.

Med sitt kvartalsresultat rapport på däck för denna onsdag, kommer det att bli intressant att se om Target meddelar en liknande minimilön vandring för att jämna fältet.

Mer

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Inom detaljhandeln nya omnichannel standard, ansikte tegel och murbruk hotande osäkerhet, Macys fabrikat omnichannel leka med svepande omorganisering

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard