Storbritanniens största GPU superdator befogenheter upp med 114 teraflops

Storbritanniens mest kraftfulla GPU-baserad superdator togs i bruk på tisdag,. Emerald superdator har 372 Nvidia Tesla M2090GPUs, och är rankad 159 i världen ranking av kraftfullaste superdatorer, med 6.960 kärnor och 114 teraflops av processorkraft,. Både Emerald, baserad på vetenskap och teknik faciliteter rådet Rutherford Appleton Laboratory, och dess motsvarighet Iridis, en superdator vid University of Southampton, har finansierats av en £ 3,7 bidrag från Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC) .; Medan de flesta superdatorer är CPU baserad, kan grafikprocessorer vara många gånger mer effektivt på vissa superdator uppgifter än processorer eftersom de har fler processorkärnor. Detta gör GPU skickliga på uppgifter som inbegriper display och simulering – till exempel visualisera ett protein, GPU-baserade superdatorer använder processorer och grafikprocessorer tillsammans för att göra det bästa av sina individuella talanger.. Eller som EPSRC uttrycker det: “Den sekventiella delen av programmet körs på CPU och beräkningsintensiva delen accelereras av den höga flyttalsprestanda av GPU: s hundratals processorkärnor som arbetar tillsammans för att kritan genom uppgifterna i ansökan,. Forskarna kommer att använda superdatorer för att ta itu med områden som sträcker sig från sjukvård och astrofysik (realtid pulsar detekterings ansökan om kommande Square Kilometre Array Project) att simulera 3G och 4G kommunikationsnät och utveckla nya verktyg för bearbetning och hantering av medicinska bilder.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen