Sjökabel lämnar Telstra kunder med Apple nedladdnings förseningar

Kunder på Telstra nätverket har klagat avsevärda förseningar i nedladdning av Apple-tjänster för de flesta i veckan, med Telstra nu erkänna en undervattenskabel fråga och hävdar att det fungerar på att lösa det.

Emissionen, flaggade på bredbands entusiast webbplats Whirlpool och på Twitter har sett Telstra kunder försöker ladda ner eller uppdatera sina operativsystem eller program hela iTunes Store och App Store, samt användning streamingtjänster Apple musik och Apple Radio, erfarenhet svår förseningar.

Detta har varit fallet över mobil, kabel, ADSL och anslutningar affärer fiber, med appuppdateringar ta tiotals minuter snarare än sekunder, musik streaming “omöjliga”, och uppdateringar av den nyligen lanserade OS X El Capitan tar mer än en dag.

“Jag är på 100Mbit kabel och jag är glad om jag får 20KB / sek från Apple,” klagade Whirlpool användar sebastiankong.

“Jag kunde inte ens köpa en app. Min ADSL 2 plus blir hastigheter 1Mbps för en vecka jämfört med 14Mbps”, tillade worldcitizen.

Kringgå Telstra nätverket med en VPN har varit det enda sättet att kunderna har kunnat undvika frågan.

“Samma här också (i Brisbane), både med mitt hem 100MB kabelanslutning och över 4G över staden under dagen”, säger BurndtJam.

Nedladdningar krypa och Apple Music streaming är omöjligt. När jag börja köra trafik genom en VPN, det finns ingen fråga. Oavsett Telstra gör med Apple trafik är mycket bruten.

Telstra erkänt problemet på Twitter, berättar ett stort antal kunder som klagade över de sociala skillnader nätverks: “Det finns ett problem med hastigheter på Apples servrar som vi arbetar för att lösa Be om ursäkt för besväret..”

Telstra har sedan identifierat en undervattenskabel som orsaken till problemet.

“Vi har problem med en undervattenskabel som förbinder Australien med Singapore. Som ett resultat är vissa kunder upplever långsam service vid användning av mobila enheter för att hämta eller uppdatera appar eller strömma musik från vissa leverantörer”, en Telstra talesman berättade webbplatsen i ett uttalande .

Vi arbetar för att lösa problemet så fort som möjligt, bland annat användning av alternativa vägar medan reparationer utförs. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter och så snart vi har en uppdatering på den nuvarande situationen kommer vi att låta våra kunder vet.

Telstra uppgraderat sin sjökabel anslutning till 100Gbps i januari i år för att klara den ökande efterfrågan på HD-videotjänster.

“Flytten till 100G är mycket mer än bara rå kapacitet. Vid sidan av ökad effektivitet kan 100G hjälpa kunderna att minska driftsutgifter och förenkla nätverks underhåll tack vare tjänstens förmåga att konsolidera bandbredder. Det är också tillräckligt flexibel för att uppfylla kraven i de flesta kabelbolag genom att erbjuda landning station och point of presence alternativ också, “Telstra Global Enterprises och tjänster operativ chef Darrin Webb sade vid den tidpunkten.

Telstras 100G våglängd är tillgänglig över dess Telstra Endeavour, Australien och Japan kabel, Asien och Amerika Gateway, Reach norra Asien Lop, och enighet kabelsystem.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst