Scrounging runt Enterprise 2.0 på Bostons hamn

webbplatsen multimedia wingman Matt Conner och jag är på CMP: s Enterprise 2.0 konferens idag och i morgon letar efter intressanta videomöjligheter. Hittills har lineupen ser ut ganska fint. Idag, intervjuade jag Ciscos ledande VEEP av ny teknik Marthin De Beer om företagets påståenden att ha revolutionerat videokonferens affärer med Telepresence lösning. Som du ser i videon kommer upp (senare idag eller i morgon), inte bara vi talar om Telepresence, vi använde det för att tejpa intervjun (DeBeers var i ett rum, jag var i en annan, och hade vi varje vår egen Telepresence inställningar).

Jag intervjuade även OpenTeams “chef för affärsutveckling Tim Hamilton. Baserat på vad jag såg (och vad du så småningom se i videon), är OpenTeams gör ett ganska bra jobb tar icky av wiki. Jag borde veta. Jag köra flera wikis själv bland annat Mediawiki-baserade wiki för Mashup Camp och det finns en hel del ickiness till att använda wikis, särskilt för icke-tekniska användare. Vad är intressant om OpenTeams (det är en hostad lösning) är hur alla samarbeten har en projekt sammanhang dem. Tänk Groove möter wiki (och ja, tror Hamilton OpenTeams undanröjer behovet av Sharepoint).

I morgon kommer vi att vara tillbaka på händelsen tejpa intervjuer med SpikeSource VD Kim Polese (som kommer utan tvekan att prata om den värd versionen av SpikeSource s SuiteTwo bunt av Web 2.0-applikationer meddelade i går), fjärrkontrollfunktion vid Foldera (OpenTeams kan ha lika enkelt varit “Foldera möter wiki”), och sedan BEA om sin Enterprise 2.0 Aqualogic svit av lösningar som nyligen skrivits upp av min kollega bloggare Dan Farber (han har skärmdump, vi har videon). Tiden tillåter, vi kan till och med pressa något med folk på SixApart som nyligen släppt en ny version av rörlig typ (version 4). Dan skrev att upp samt (men vi ska försöka att använda video för att föra den till liv igen … tiden tillåter).

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport