SAP, netbase: är Pinterest snabbast växande social site ever

SAP har samarbetat med sociala medier konsumentinsikter fast netbase att avgöra precis vad folk säger och tänker på vad som blivit en av de snabbast populära startups i en stund: Pinterest.

Forskare bygger sin rapport på fem miljoner samtal om sociala medier barn över Facebook, Twitter, bloggar och andra källor sociala medier.

Hittills Pinterest surr kulminerade i februari, men det betyder inte att den vurm är över som SAP och netbase hyllas Pinterest som “den snabbast växande sociala webbplats” någonsin.

SAP och netbase täckte de fem saker som Internetanvändare varje kärlek och hat om att dela plattform.

När det gäller demografi, var cirka 60 procent av online-konversationer om Pinterest utförs av kvinnor med resterande 40 procent av män.

Hittills har de flesta Pinterest användare älskar att använda plattformen för att hitta och dela recept mer än något annat. Det är följs upp genom att dekorera och evenemang planering, bland andra ämnen.

Pinterest har bara haft några ändringar i användargränssnittet under det senaste året, varav de flesta är rullas ut lugnt och inte riktigt påverkar hur människor använder webbplatsen. Det är förmodligen en bra sak i början som nya användare kommer in hela tiden och människor är fortfarande att vänja sig vid plattformen.

Dessutom grundar sig enbart på denna rapport siffror, ser det ut som Pinterest inte behöver ändra mycket – åtminstone när det gäller layout – “. Berömde hur webbplatsen är vackert utformade” ännu som en tredjedel av användarna Det är i grunden ett gäng lådor på vit bakgrund, men att enkelhet fungerar för Pinterest.

Naturligtvis är Pinterest inte perfekt. Förutom typiska spam och tekniska frågor som är par för kursen för alla sociala nätverk, en hel del Pinterest användare klagar på att det är en “tid suger”, som resulterar i förlust av produktivitet och andra problem. Ändå är det diskutabelt det är ett problem användare bör ta itu med på egen hand.

På en mer seriös, med frågor som ställts om upphovsrättsfrågor tidigare i år, åtminstone fem procent av människor som talar om Pinterest är fortfarande oroliga för att de själva skulle kunna vara skyldiga till upphovsrättsintrång.

Pinterest har försökt att mildra dessa bekymmer genom att låta webbplatser att välja bort att deras bilder som används av Pinterest användare.

Neverthless, trots dessa frågor, är Pinterest väg till berömmelse ganska häpnadsväckande. SAP och netbase betonade att takt som 20 procent av människor som talar om hur Pinterest växte så snabbt ensam.

Efter debuten i mars 2011 var Pinterest namngavs av Hitwise som en av de 10 platser för att identifiera samhällstrender förra året.

Även om det är definitivt en hel del hype kring sociala medier sätter plattform (och en del av det har lagt sig under de senaste månaderna), en del marknadsföring och handel analytiker hävdar fortfarande att Pinterest erbjuder många möjligheter och värde till återförsäljare.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget