Samsung lanserar Galaxy Runda med flexibla, böjda display och Not 3 specifikationer

Samsung gör Galaxy enheter över storleken och formfaktor spektrum och tillkännagav idag Galaxy Round smartphone med konkava frontdisplayen. Det ser i princip som en Anm 3, som sattes i en bakficka och satt på.

Trogen sitt ord tidigare denna månad, har Samsung tagit wraps bort sin första böjda OLED-display smartphone, Galaxy rundan.

Vi har sett smartphones i det förflutna med konvexa böjda glasskivor, inklusive Galaxy Nexus, men denna nya display från Samsung är faktiskt en flexibel OLED modell. LG arbetar också på en flexibel OLED panel.

Om man tittar på specifikationerna för den nya Galaxy rundan, ser vi att det ser ut att vara jämförbar med den nya anmärkning 3 med en 5,7 tums full HD Super AMOLED skärm, 3 GB RAM, quad-core 2,3 GHz processor, 13 megapixel kamera, och S Pen funktionalitet .

Galaxy rundan är några gram lättare, sannolikt på grund av att 2800 mAh batteri i stället för 3200 mAh som konstaterades i not 3.

Jag är inte helt säker på varför du vill ha en böjd skärm, men det kan göra telefonen känns lite bättre när vilar mot ansiktet. Då igen, jag använder vanligtvis högtalartelefon eller ett headset med min not 3. Samsung kan också använda det som utrustar en första produkt att testa ny teknik och funktionalitet.

Samsung tar den fysiska utformningen av Galaxy rundan och lägga programvaruförbättringar som inkluderar möjligheten att visa information genom att luta / gunga enheten. Du kan även styra musik genom att trycka ner på ena sidan medan det vilar på ett bord. Den gungande rörelse spelar föregående eller nästa spår.

Liksom många funktioner i Samsung-telefoner, kan dessa anses vara gimmicky. Då igen, det finns ett brett utbud av användarupplevelser och Samsung har varit ganska framgångsrika i att rikta en bred marknad av Android-användare.

Galaxy rundan kommer inledningsvis att finnas tillgängliga i lyx Brown i Korea med fler färger och tillgänglighet snart.

 rapportering

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Samsung Galaxy Note 3 Review: Världens mest kapabla Android smartphone blir ännu bättre, Samsung försöker föregripa Apple med anmärkning 3, Galaxy Gear händelse, bättre hårdvara och mjukvara gör Galaxy Note II bästa Android tillgängliga, Galaxy Gear Review: Samsung eleganta följeslagare klocka för Not 3 ägare, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) Review: S Pen slags förstärker tabletten

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Galaxy Round