? IBM, Nvidia, US Dept. of Energy disposition superdatorcentrum, samarbete

IBM kommer att samarbeta med Nvidia och US Department of Energy att lansera två nya superdator kompetenscentrum. Dessa ansträngningar kretsar främst runt att se program kan dra nytta av superdatorer hästkrafter och samla feedback från utvecklare, ingenjörer och forskare.

Centra, inrymt i US Department of Energy Oak Ridge National Laboratory och Lawrence Livermore National Laboratory kommer att fokusera på att vidareutveckla superdator och utveckla kod innovation.

Inom ramen för partnerskapet, som beskrivs i den internationella Supercomputing Conference i Frankfurt, Tyskland, teknologi från IBM-ledda OpenPOWER ansträngning kommer Nvidia och Mellanox att visas upp. IBM har redan en superdatorer kontrakt med amerikanska Department of Energy och driftsätta två nya superdatorsystem för drift 2018.

: IBM lanserar SuperVessel, en fri OpenPOWER molntjänst

IBM-Nvidia samarbete rimmar med en pakt som aviserats av HP och Intel. Målet är detsamma: Sätt HPC arbetsbelastning och system till fler företag och använda superdator distributioner att visa upp möjligheterna. IBM lanserade en POWER acceleration och design center i Montpellier, Frankrike och lanserade sin SuperVessel tjänsten nyligen.

IBM sade att de nya HPC centra också kommer att optimera forskning inom områden som energi, klimat, biofysik och medicin innan de två DOE superdator system, dubbat Sierra och Summit, distribueras.

IBM-Nvidia superdatorcentrum kommer att omfatta teknik för att säkerställa tillämpningen beredskap, samverkan mellan hårdvaruingenjörer och applikationsutvecklare och designer som innehåller STRÖM processorer från Big Blue och Nvidias GPU och sammanbinder. Lag på centrumen kommer att fokusera på programmeringsmodeller, algoritmer, program och datorprestanda.

Sammantaget varvid superdatorsystem utplacerade följer OpenPOWER mönster med Nvidia och Mellanox teknik.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus