? Från och med Linux i början

År 1991 var jag redan en erfaren Unix sysadmin och författare. Jag är säker på att jag såg Linus Torvalds berömda Usenet meddelande: “Jag gör en (gratis) operativsystem (bara en hobby, inte kommer att vara stor och professionell som gnu) för 386 (486) AT kloner,” och jag betalade det ingen sinne. Många sade liknande saker och lite kom av det. Denna tid, skulle det vara annorlunda.

Idag är även Microsoft på Linux tåget, men i början, börjar med Linux var inte lätt.

Torvalds var en lysande programmerare med en gåva för att få andra att arbeta med honom. Detta, i kombination med användning av GNU General Public License version 2 (GPLv2) gjorde Linux operativsystem val för allt från superdatorer till smartphones. Det ser inte likadant på det sättet i början.

Ted T’so var den första nordamerikanska Linux-kärnan utvecklare. Han började arbeta med Linux i september 1991 med 0,09 kärnan. På den tiden, det enda sättet du kan ladda ner Linux var över en långsam anslutning från en finsk FTP-server. Så T’so inrättas och värd för den första nordamerikanska Linux ftp-server: hans personliga skrivbord.

Idag arbetar han på Google. Han minns att i Linux tidiga dagar en av anledningarna till Linux var framgångsrik var på grund av dess “stensoppa tillvägagångssätt. Alla hade sina egna intressen och arbetade tillsammans för att se till att deras projekt eller problem fick arbetat på”.

James Bottomley, en IBM framstående ingenjör och Linux programmerare, fick sin start i Linux. År 1992 arbetade han på en beräkningsfysik PhD vid Cambridge. Om den tiden, sade han

Han var inte den enda pionjär som kom till Linux på grund av kostnaden. Gerald Pfeifer, SUSE: s senior chef för produkter och teknologiprogram, sade

Idag har vi glömt det, men på 90-talet en av anledningarna Linux var så attraktivt var det mycket billigare än high-end Unix-system. Det fanns Unix-system för x86-processorer, som Nextstep, MacOS förfader, SCO Openserver, och Dell SVR4 Unix – ja, används Dell att ha sin egen Unix – men relativt få människor använde dem. BSD Unix, som kom före Linux, hade en stödåtgärd, men Linux blev snabbt mycket mer populär.

Bottomley är fortfarande förvånad över att Linux “överskuggade alla andra open-source operativsystem och bara stannade”. Han fortsatte

En anledning till Bottomley tror detta hände är på grund av Torvalds “ledarstil. “Det finns en mycket under uppskattat faktum om ledningen: du behöver inte göra de rätta besluten på framsidan (hur kan du, du vanligtvis inte har tillräckligt med information) är det bara att göra en snabb men korrigeras beslut och tillåta crowd- sourcing att arbeta för korrigering. ”

Pfeifer ta på Torvald ledarstil, som han träffade 1994, är Torvalds ‘ “fokusera på att endast tillåta” rätt “och” bästa “kod i samtidigt motivera fler människor att bidra var IMHO en viktig aspekt av hans karaktär och hans ledarskap. ”

Ransom Love, tidigare VD för Caldera Linux, på sin tid en stor Red Hat rival, var en av de första som såg Linux affärspotential. Kärlek förklarade: “Jag jobbade som produktchef för Novell om framtida versioner av NetWare och arbetade med ett antal ingenjörer experimentera med mikrokärnor och olika tekniker. En av dem var Bryan Sparks. Han introducerade mig till Linux. I tiden fanns det bara ett fåtal personer som använder den. Slackware bara börjar komma in som en ledare inom distributionsområdet. vid samtal med Bryan, kände vi att vi kunde skapa ett skrivbord som utställningsmonter alla nätverksfunktioner och ge bort för gratis med NetWare. ”

Oturligt nog för Novell, som så småningom skulle sluta köpa SUSE Linux, 10 år senare, Novell var inte redo för Linux. Så, Sparks och kärlek lämnade Novell för att bilda Caldera.

Medan Caldera skulle fastna i SCO Linux stämning fiasko, Love kvar innan denna katastrof började utvecklas. Han fortsatte att vara en Linux och öppen källkod booster. Kärleken är fortfarande förvånad över “den kvantitet, kvalitet och kapacitet hos de människor som drogs till det och öppen källkod. Begreppet dela dina idéer och teknik öppet fortfarande i grunden förändra samhället och föra våg efter våg av teknisk innovation”.

Andra skulle komma till Linux i mitten av 90-talet. Clement Lefebvre, grundare av Mint Linux, “startade med Slackware på 90-talet. Disketter gick runt universitetet. Vi använde AIX där, och så möjligheten att köra ett Unix-liknande hemma förförde många av oss. Lägg öppen källkod för att det och det var kärlek vid första ögonkastet. jag fastnat med Slackware i ungefär 10 år efter det, och jag har mycket förtjust minnen av det “.

Virtualisering har svept genom datacentret under de senaste åren, vilket gör att IT-transformation och fungerar som den hemliga sås bakom cloud computing. Nu är det dags att undersöka vad som kommer härnäst för virtualisering som alternativ datacenter mogna och virtualisering sprider sig till datorer, nätverk, och bortom.

Linus på Linux 25 år, Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Äktenskapet mellan Microsoft och Linux

Ändå andra hade mer pragmatiska skäl. Matthew Miller, Fedora Project Leader, förklarade: “En vän och jag började en ISP i mitten av 90-talet. Vi gav den allra första Internet-anslutning till Amish fäste LaGrange, Indiana. (Jag gör inte det här!) Vårt kärna infrastruktur var ursprungligen Windows NT, och vi hade en server som kraschade varje kväll, oavsett vad vi försökte. Så en sen kväll (eller tidigt på morgonen), beslutade vi att det inte kunde vara värre med denna Linux sak vi d hört talas om. ”

Han fortsatte: “Så jag beställde en av de fem-CD distro uppsättningar av post … den första skivan var Red Hat Linux, men som inte startar någon anledning. Slackware var nästa, och det fungerade, så Slackware det var det är roligt -… hela mitt liv förmodligen skulle ha varit annorlunda om Debian hade sorterats annorlunda Hur som helst, jag tror inte att det var mer än några veckor innan vi bestämde att de andra servrarna som behövs för att omvandlas för Switched min arbetsstation över också, och jag inte har använt en annan OS på någon allvarlig nivå sedan dess. ”

Han är inte den enda. Medan Linux inte har erövrat skrivbordet, det är allestädes närvarande. Det är i din Android-telefon, det befogenheter de flesta av de webbplatser du besöker, och det går dina Wi-Fi-routrar, TV och DVR.

 Berättelser

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september