? Canonical samarbetar med Amazon, Microsoft och andra på sakernas Internet

Kanske Microsoft gör älskar Linux! Canonical, företaget bakom Ubuntu Linux, meddelade i veckan att både Microsoft och Amazon har kommit överens om att publicera sin sakernas Internet (IoT) programmeringsgränssnitt (API) på Ubuntu Core.

Ubuntu vill vara OS för sakernas Internet, Snappy Ubuntu utmanar CoreOS och Project Atomic på lätta moln servrar, hur sakernas är föränderlig företagssäkerhet, Sakernas Internet: En säkerhetshot mot verksamhet genom bakdörren, CES 2015: AllSeen Alliance att få ordning på sakernas Internet

Säg hej till Ubuntu Core Internet of Things Canonical vill Ubuntu Core att bli operativsystemet för IoT. Ubuntu Core, som CoreOS och Red Hat: s Project Atomic använder en lätt Linux-server för att stödja behållare. Till skillnad från de andra, som pekade uteslutande för datacenter och moln, Canonical ser också Ubuntu Core som ideal för enheter också. Som Mark Shuttleworth, Canonical och Ubuntu grundare uttryckte det, “Snappy är mycket bättre än paketberoenden för robusta, distribuerade enheter.”

Det är Canonical ståndpunkt att Ubuntu Core ger säkerhet som krävs för kritisk infrastruktur med snabba, automatiserade, tillförlitliga uppdateringar för de maskiner som driver nätverk och industriella system. Detta är företagets stater, särskilt viktigt eftersom “Kritiska infrastruktursystem är nu en attack vektor för spionage och störningar. Canonical och partners arbetar för att leverera certifierade Ubuntu Core enheter som automatiskt uppdateras för att åtgärda systemsårbarheter snabbt. Ubuntu Core ger också bästa -i-klass programisolering baserad på kärnbehållare, minimera effekterna av fel och sårbarheter i tredjepartsprogram. ”

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Naturligtvis, det är lätt att säga, men utan stöd från andra leverantörer det betyder inte mycket. Men, har Canonical nu IoT partnerskap inte bara med Amazon och Microsoft, men med stora silikonleverantörer vars processorer och plattformar kraftverksamhetskritiska enhet och OEM bygga nästa generation av säkra, mjukvarudefinierad nätverksutrustning.

Dessa partners inkluderar Deutsche Telekom för telefoni, Cavium, för sina switch och routerlösningar, påskynda utvecklingen av nästa generations smarta nätverksinfrastruktur, och Real-Time Innovations, Texas Instruments och Industrial Internet Consortium för industriella kontrollsystem och ledningssystem.

När det gäller Canonical s Amazon och Microsoft partnerskap, John Shewchuk, en Microsoft Technical Fellow, förklarade i ett uttalande, “Smarta industriella system behöver säkra moln back-ändar för datalagring och analys. Microsoft och Canonical samarbetar för att leverera utvecklare API för att göra det möjligt för Ubuntu Core för galleriets utvecklare. Detta partnerskap kommer att förenkla moln-stödda enhet utveckling. ”

Ökningen av föremål som ansluter sig till Internet – från bilar till pulsmätare till stoppljus – är frigöra en våg av nya möjligheter för datainsamling, prediktiv analys och IT automation. Vi diskuterar hur man peka dessa begynnande lösningar.

För att hjälpa vända partnerskap till produkter, Canonical tillkännagav också ett program för kisel och kartongtillverkare att certifiera sina plattformar. Alla enheter baserade på certifierade plattformar får löpande säkerhetsuppdateringar utan kostnad för tillverkaren att skapa lika villkor för enhets innovatörer. Tillverkarna kan också välja anpassade enhet certifiering för specifika enheter.

Specifikt, kommer Canonical certifiera en rad plattformar över ARM, STRÖM och X86 arkitekturer. Detta kommer att omfatta Cavium åska utbud av massivt multi-core ARM server processorer, TI Sitara utbud av lågprisflyg ARM SoC-talet, och 64-bitars serverarkitektur Intel x86.

I ett uttalande, Maarten Ectors, Canonical VP av anslutna enheter, argumenterar för Ubuntu Core, säger att det kommer att “ersätta tusentals fragmenterade kärnor och mycket höga underhållskostnader med en låg kostnad referensplattform certifierade över ett mycket stort antal enheter och uppdateras regelbundet behandla nyupptäckta problem. Vi strävar efter att minska kostnaderna för att leverera hög säkringsanordningar och höja ribban för proaktiv försvar infrastruktur i både företags- och statsmiljöer. ”

 Berättelser

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar