Amerikanska domstolar inte avvisa en enda wiretap begäran 2015, säger rapport

()

LÄS MER

Varför CIA vill krypterings bakdörrar är ett misslyckande av ledarskap, inte intelligens, Apple, vägra bakdörr tillgång till data kan möta böter, NSA är så överväldigad med data, är det inte längre är effektiv, säger uppgiftslämnaren, Som Snowden läckor började, där var “rädsla och panik” i kongressen, hur Microsofts uppgifter fall skulle kunna riva upp den amerikanska högteknologiska industrin, om du har “ingenting att dölja”, här är där för att skicka dina lösenord, Möt skuggiga tech mäklare som levererar data till NSA

Antalet avlyssning som godkänts av domstol i 2015 höjden jämfört med året innan, säger en ny rapport.

Enligt den årliga avlyssning rapport som släpptes på torsdag, som beskriver hur många realtid skärnings ansökningar lämnades in av statliga och federala brottsbekämpande organ, domstolarna får 4148 avlyssning under det senaste kalenderåret, en ökning med 17 procent jämfört med samma period föregående år .

Mest utfärdades av statliga domstolar. Majoriteten av avlyssning godkändes i Kalifornien, som stod för 41 procent av alla ansökningar.

New York kom på andra plats med 17 procent av avlyssning för året.

Men inte en enda wiretap begäran avslogs under 2015, visade rapporten.

I rapporten sägs att majoriteten av avlyssning ursprungligen godkändes för en 30-dagarsperiod, men nästan 80 procent förlängdes en tid. Men det noterade också att en Illinois-baserade avlyssning förlängdes åtta gånger för en 263-dagars mutor fallet, och en annan avlyssning som slutade förra året kom efter 30 separata tillägg för en treårig utpressning utredning.

Kongressen var tvungen att få den årliga rapport senast den 30 juni, enligt en talesman för amerikanska domstolar.

Rapporten tar inte hänsyn klassificeras förfrågningar nationell säkerhet, som vanligtvis innebär terrorismen, överlämnats till Foreign Intelligence Surveillance Court, som redan rapporterats tidigare i år.

Regeringen fick 1,457 förfrågningar från National Security Agency och Federal Bureau of Investigation att avlyssna telefonsamtal och e-post förra året, men också inte avvisa en enskild order.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer